FaceApp'den sonra yeni akım! - Haberler - indir.com

FaceApp'den sonra yeni akım!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-24 09:03:02
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Etkinlik

Kullanıcıların fotoğraflarını alarak yıllar sonrasına götüren FaceApp topluluklarının bir sonraki yeni heyecanı Airportrait! Bir MIT ekibi ve sııkıcı eski özçekimlerinizi alarak Rönesans dönemindeki sanat eserlerine dönüştüren IBM araştırmacıları tarafından tasarlanan web sitesi AIPortairts.com Michelangelo ve Botticelli'nin beğenileri ile gözler önüne geldi.

AIPortraits kullanmak için buraya tıkla

FBI, FaceApp hakkında soruşturma açabilirFBI, FaceApp hakkında soruşturma açabilir

Araştırmacılar tarafından üretici adversarial network'ü web sitesinin "Neden" bölümü ön plana çıkartılmıştır. burada ise "Erken Rönesanstan Çağdaş Sanata" sözüyle kendilerine anlam yüklemişlerdir. Toplamda 45.000 portre ile tasarlanan başarılı efekt sitesi oldukça basit bir araçtır. 

AIPortraits nasıl kullanılır?

Kullanımı oldukça basit olan araç içerisine resim yüklerseniz, internet sitesi rönesans dönemindeki sanatçılar tarafından tasarlanan resimlere uydurularak daha önceki çizimlere göre kendini uyarlar. Web site sahipleri özel olarak batı sanatsal gelenekler üzerine yoğunlaşarak algoritmaları da bu tasarımlara ağırlık vererek uyarlamıştır. Ortaya çıkan görseler de bu batı sanatına uyarlanıyor.

Yeni hayata geçirilen bu proje hakkında internet sitesinin sahipleri “Modelin önyargısını araştırmanın bir yolu olarak araçla denemenizi öneririz” şeklinde konuşarak açıklama yapıyor.

AIPortaits güvenilir mi?

FaceApp hakkında ortaya çıkan ekran verilerini sızdırıyor iddiaları sebebiyle bir çok kullanıcı bu uygulamaları kullanmayı bırakmıştı. Bu internet sitesi hakkında da benzer iddialar söylenirken site sahipleri bu konuya açıklama getirdi. Yüklediğiniz resimler internet sitesine aktarıldıktan sonra ellenmiyor. Telefonlardaki tüm fotoğraflara erişmek isteyen Rusya merkezli FaceApp uygulaması gibi bilgi saklamaz işlemlerin hemen ardından talep edilen resimler silinerek saklanmaz.

 


İlgili uygulamalar
Sahte FaceApp Pro uygulamalarına dikkatSahte FaceApp Pro uygulamalarına dikkat

PAYLAŞ