Face ID gizemi Samsung Pass ile ortaya çıktı - Haberler - indir.com

Face ID gizemi Samsung Pass ile ortaya çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-08 21:20:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Teknolojinin iki dev ismi olan Samsung ve Apple cihazları arasında görülen benzerlikler CES 2020'de yazılım tarafına taşındı. Samsung tarafından yenilenmiş olarak tanıtılan Samsung Pass, Apple'ın Face ID gizemi ile karşımıza çıktı.

Face ID gizemi Samsung Pass ile ortaya çıktı

Köklü bir geçmişe sahip olan Samsung ve Apple, "ödünç" tasarım dilini ve özellikleri akıllı telefonlarında ve tabletlerinde fazlasıyla kullanıyor. 

Samsung, iPad Mini'ye rakip hazırlıyorSamsung, iPad Mini'ye rakip hazırlıyor

Samsung'un dün CES 2020'de gerçekleştirdiği tanıtımda yenilenmiş Samsung Pass uygulaması tanıtıldı. Bilindiği gibi Samsung Pass, geçerli kimlik doğrulama işlemleri ve basit, güvenli biyometrik kimlik doğrulama hizmetleri sunmak adına FIDO (Fast Identity Online) teknolojisine sahip. Bu özellik sayesinde Samsung Pass ile arzu edilen her uygulama için biyokimlik doğrulama çözümlerini kullanarak giriş izni sağlamak mümkün.

Samsung straight up stole the Face ID icon pic.twitter.com/ifGcIDxIlb — Parker Ortolani @ CES (@ParkerOrtolani) January 7, 2020

Yukarıda belirtilen görselde yer alan uygulama simgeleri arasında kullanılan yüz tanıma simgesi, Apple Face ID uygulama simgesinin tamamen aynısı olarak görüntülendi. Bu görüntünün ardından uygulamanın iPhone cihazlarına gelme ihtimali konuşulmaya başlandı. 

Simge benzerliği hakkında, 28 yıl sonra CES 2020’ye katılan Apple tarafından henüz herhangi bir açıklama gelmedi.


Sony, CES 2020'de PlayStation 5'in kesinleşen özelliklerini paylaştıSony, CES 2020'de PlayStation 5'in kesinleşen özelliklerini paylaştı

PAYLAŞ