Fabrika sıfırlama koruması nedir? - Haberler - indir.com

Fabrika sıfırlama koruması nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-02 09:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazınızda Google hesabınızı açtığınızda Fabrika Sıfırlama Koruması veya FRP otomatik olarak etkinleştirilir. FRP kilidinin nasıl etkinleştirildiğiniz veya devre dışı bırakıldığını öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Fabrika sıfırlama koruması nedir?

Bir Android akıllı cihazda FRP etkinleştirildikten sonra, siz veya bir başkası cihazı normal Yedekleme veya Sıfırlama kullanarak biçimlendirmeye fabrika ayarlarına sıfırlamaya çalışırsa, ilk olarak cihazın güvenlik PIN bilgisini girmesi gerekir. Bir hırsızın cihazınıza erişmeye çalıştığını düşünürsek, güvenlik PIN kodunu bilmezse sıfırlama işlemini gerçekleştiremez. 

Kısa bir süre önce telefonunuzla ilişkili Google hesabının şifresini değiştirdiyseniz, cihazı asla 24 saat içinde fabrika ayarlarına sıfırlamayın. Bunu yaparsanız telefonunuzu son 24 saat içinde şifresinin sıfırlandığı bir Google hesabıyla kurmanıza izin verilmez, güvenlik nedeniyle.

Nasıl açılır?

Ayarlar ve ardından Hesaplar'a gidin.

Hesap ekle üzerine dokunun ve “Google” a basın. Ardından, hesabı eklemek için hesabınızın kullanıcı adını ve şifresini girin.

Nasıl kapatılır?

Son 24 saat içinde Google hesap şifrenizi sıfırladıysanız, cihazınızı sıfırlamadan önce fabrika sıfırlama kilidini devre dışı bırakmanız gerekir.

Android cihazınızda fabrika sıfırlama korumasını devre dışı bırakmak için aşağıdaki üç şeyi yapmanız yeterli:

Kilit ekranı şifresini kapatın (varsa)

OEM kilidini kapatın (varsa)

Tüm Google hesaplarını cihazınızdan kaldırın ve ardından fabrika ayarlarına sıfırlama yapın.

Bu üç adımın ardından fabrika sıfırlama kilidi devre dışı olacak.

OEM kilidini kapatmak

Samsung gibi markaların telefonlarında OEM kilidi bulunabilir. Kapatmak için:

Cihaz Ayarları'na gidin ve Güvenlik'e dokunun.

Güvenlik altında, yeniden etkinleştirmek için Samsung şifrenizi girerek Yeniden Etkinleştirme Kilidi öğesinin işaretini kaldırın.

Ayrıca Samsung hesabınızı cihazdan kaldırın.