Fabrika sıfırlama koruması ne anlama geliyor? - Haberler - indir.com

Fabrika sıfırlama koruması ne anlama geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-15 17:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Android akıllı cep telefonlarınızda Google hesabını açtığınızda Fabrika Sıfırlama Koruması veya FRP otomatik olarak etkinleştirilir. Aşağıda FRP kilidinin nasıl etkinleştirileceği / devre dışı bırakılacağı hakkında bilgi verdik.

Fabrika sıfırlama koruması nedir?

Herhangi bir Android akıllı cihazda FRP etkinleştirildikten sonra siz veya bir başka cihazı normal Yedekleme ve Sıfırlama kullanarak biçimlendirmeye ya da fabrika ayarlarına sıfırlamaya çalışırsa, önce akıllı cihazınızın güvenlik PIN'ini girmeniz gerekir. Kötü niyetli bir kişinin cihazınıza erişmeye çalıştığını varsayalım, güvenlik PIN kodunu bilemezse telefonu sıfırlama işlemlerini gerçekleştiremez. Kısa bir süre önce akıllı cep telefonunuzla ilişkili Google hesabının şifresini değiştirme işlemi yaptıysanız, cihaz asla 24 saat içinde fabrika ayarlarına sıfırlamamanız gerekir. Bunu yaparsanız telefonunuzu son 24 saat içinde şifresinin sıfırlandığı bir Google hesabıyla kurmanıza izin verilmez. Bunun nedeni ise güvenliktir. 

Nasıl açılır?

  • Ayarlar ve ardından Hesaplar'a gidin.
  • Hesap ekle üzerine dokunun ve “Google” a basın. Ardından, hesabı eklemek için hesabınızın kullanıcı adını ve şifresini girin.

Nasıl kapatılır?

Son 24 saat içinde Google hesap şifrenizi sıfırladıysanız, cihazınızı sıfırlamadan önce fabrika sıfırlama kilidini devre dışı bırakmanız gerekir. Android cihazınızda fabrika sıfırlama korumasını devre dışı bırakmak için aşağıdaki üç şeyi yapmanız yeterlidir;

  1. Kilit ekranı şifresini kapatın (varsa)
  2. OEM kilidini kapatın (varsa)
  3. Tüm Google hesaplarını cihazınızdan kaldırın ve ardından fabrika ayarlarına sıfırlama yapın.

Bu üç adımın ardından fabrika sıfırlama kilidi devre dışı olacak.

OEM kilidini kapatmak

Samsung gibi markaların telefonlarında OEM kilidi bulunabilir. Kapatmak için:

  • Cihaz Ayarları'na gidin ve Güvenlik'e dokunun.
  • Güvenlik altında, yeniden etkinleştirmek için Samsung şifrenizi girerek Yeniden Etkinleştirme Kilidi öğesinin işaretini kaldırın.
  • Ayrıca Samsung hesabınızı cihazdan kaldırın.

Yukarıdaki adımları takip ederek fabrika ayarları ile ilgili değişiklikleri kolaylıkla yapabilirsiniz. Bu şekilde telefonunuzu daha güvenli bir şekilde kullanmak mümkündür.  





PAYLAŞ