Ezber bozon konsol Xbox Series X özellikleri belli oldu - Haberler - indir.com

Ezber bozon konsol Xbox Series X özellikleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-13 17:59:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yeni yıla yaklaşmışken üreticilerin yeni ürünlerini görmeye başlıyoruz. Bu noktada piyasadaki konsol devlerinden birisi olan Microsoft’un merakla beklenen yeni oyun konsolu Xbox Series X resmi olarak tanıtıldı. Microsoft’un bir süredir yeni bir oyun konsolu duyurması bekleniyordu. Birçok kaynak tarafından 2020’de duyurulması beklenirken, öyle olmadı ve Microsoft’tan sürpriz bir hamle ile yeni Xbox modeli The Game Award 2019 etkinliği kapsamında lanse edildi. Xbox Series X adı ile karşımıza gelen yeni konsolun tasarım ve özellikleri oldukça ön plana çıkıyor. Gelin şimdi Xbox Series X özellikleri 2020 oyuncularına neler sunacak tüm detayları ile bakalım.

Microsoft Xbox Series X Özellikleri, Tasarımı ve Fiyatı

Xbox Games Pass PC'ye Ekim 2019'da gelecek oyunlarXbox Games Pass PC'ye Ekim 2019'da gelecek oyunlar

Kısa bir tanıtım videosu da yayınlanan yeni Xbox Series X konsolu, ilginç tasarımı ile dikkat çekiyor. Şirket tarafından konsol hakkında henüz detaylı bilgiler verilmese de, konsolun 2020 Kasım veya Aralık aylarında piyasaya sunulacağı ve PlayStation 5 oyun konsoluna rakip olarak geleceği düşünülüyor. Bu yeni Xbox modeli tasarım olarak dikey bir şekilde geliştirilmiş durumda. Kompakt bir oyuncu kasasını andıran bu model One X modeline göre 4-5 kat daha hızlı ve güçlü bir işlemci gücüne sahip olarak geliyor. Gerekli güç AMD’nin Zen 2 ve Radeon RDNA mimarisine sahip özel işlemciden alınıyor. Şirket bambaşka bir oyuncu deneyimini yeni konsolu ile beraber sunmayı hedefliyor.

Diğer yandan NVMe SSD ile yükleme sürelerini en aza indirgeyecek olan şirket, yeni Xbox konsolu ile 8K çözünürlüğü de destekleyecek. 120 FPS oyun deneyimi sunacak olan Microsoft, yeni konsolunda variable refresh rate ve ışın izleme gibi gelişmiş görüntü yeteneklerine de sahip olacak. 12 Teraflops işlem gücüne sahip olacak bu yeni konsol 6 teraflops’luk Xbox One X’e göre iki kat daha güçlü olacağı anlamına geliyor. Yeni oyun konsolunun grafik performansı tarafında ise nasıl bir performans sunacağı henüz paylaşılmış değil. Ancak hellblade 2 oyununun fragmanında yeni oyun konsolunun eşlik ettiği belirtiliyor.

Xbox Wireless Controller Yenilendi

Etkinlik esnasında yeni konsolun yanı sıra yeni Xbox kontrolcüsü de tanıtıldı. Yeni nesil kontrolcü Xbox Elite Series 2’ye benzerlik gösterse de, bu yeni kol baştan aşağı yenilenmiş D-Pad tasarımıyla dikkat çekiyor. Yeni kontrolcüye paylaş düğmesi de ekleyen Microsoft, bu sayede ekran görüntüsü ve video içeriklerini almayı daha kolay bir hale getiriyor.

Xbox Series X modelinin tahmini olarak 499 dolarlık bir fiyat etiketine sahip olması düşünülüyor.

 


Xbox Live Gold Kasım 2019 oyunları belli olduXbox Live Gold Kasım 2019 oyunları belli oldu
Xbox One için etkiileşimi arttıracak bir özellik geliyorXbox One için etkiileşimi arttıracak bir özellik geliyor

PAYLAŞ