Exynos mobil işlemci pazarında yükselişe geçti - Haberler - indir.com

Exynos mobil işlemci pazarında yükselişe geçti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-17 14:16:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde iyice hareketlenmeye başlayan mobil işlemci pazarında Samsung tarafından üretilen Exynos yongası performansıyla büyük bir yükseliş yakaladı.

Akıllı telefon pazarında rekabetin dinamiği sürekli değişiyor. Üretici şirketler yeni patentler ve teknolojilerle birbirlerini zorlasa da, kullanıcıların satın alacakları cihazlardan ortak bir beklentisi var. Performans. Bu noktada artık giriş segmenti telefonlarda bile kullanıcılar donma ya da kasma gibi sorunlarla karşılaşmak istemiyor. Hem tüketiciler, hem de üreticiler arasında işlemci tartışmaları sürerken bu yıl başarısıyla ön plana çıkan yonga seti Exynos oldu.

Exynos 990 yonga seti Snapdragon 865 ile aynı perfromansa sahipExynos 990 yonga seti Snapdragon 865 ile aynı perfromansa sahip

“Counterpoint Research” tarafından yapılan üç aylık rapora göre, Samsung, mobil işlemci pazarında ciddi bir yol katetti. İşlemci pazarında bu yılın en çok büyüyen iki şirketinden biri olan Samsung, listede üçüncülüğü Apple’ın elinden almayı da başardı.

Samsung mobil işlemci pazarında nasıl güçlendi?

Mobil işlemci pazarında uzun süredir liderliği elinde tutan tek şirket Qualcomm olarak karşımıza çıkıyor. Akıllı telefonların segmentine göre en iyi işlemci setlerini üreten şirket bu sene amiral gemisi satışlarında yaşanan düşmeden olumsuz etkilemiş gibi görünüyor. Yine de liderliği elinde tutmayı başaran Qualcomm yayınlanan rapora göre 1.6 oranında pazar payı kaybı yaşamış.

Apple ise geliştirdiği tüm teknolojilerde olduğu gibi işlemcilerini sadece kendi cihazlarında kullanmaya devam ediyor. Bu sene satışları oldukça dalgalı seyreden teknoloji devi yüzde 0,5 oranında bir küçülme yaşamış.

Hiç konuşulmayan Samsung Exynos 980 duyuruldu!

Akıllı telefonlarda bu yıl çok fazla tercih edilen bir diğer yonga markası MediaTek ise verilere göre pazar payını arttırmamış ancak orta segment akıllı telefonlardaki üretimin artması şirketin yerini uzun bir süreliğine garanti altına almasına yaramış gibi duruyor. MediaTek’in büyümesine en büyük engellerden biri ise şüphesiz ki Samsung ve Huawei oldu oldu.

İşlemci teknolojisinde atağa geçen Samsung yüzde 2.2 büyürken, Huawei Kirin işlemci serisiyle pazar payını yüzde 2,5 oranında arttırmış.

Uzun yıllar boyunca işlemci serisini Apple gibi sadece kendi ürünlerinde kullanan Samsung, son dönemlerde performans tartışmalarının odağı haline gelmiş olsa da, Exynos yongasının piyasada ki üst düzey işlemcilerden biri olduğunu kabul etmek gerek. 2019 senesinde akıllı telefon üreticilerine işlemci tedariği sağlayan Samsung, Motorola ve Vivo gibi markalara mobil işlemci satmıştı. Görünüşe göre bu karar şirkete oldukça olumlu bir geri dönüş yapmış. Akıllı telefon sektöründe gün geçtikçe önemli tedarikçilerden biri olan Samsung’un yonga setindeki başarısını arttırması beklense de, Covid-19 salgının teknolojiye olan olumsuz etkisi analistlere göre Samsung’un bu başarısına gölge düşürebilir.


Kirin 985 yonga seti tanıtıldıKirin 985 yonga seti tanıtıldı

PAYLAŞ