Exynos 990 yonga seti Snapdragon 865 ile aynı perfromansa sahip - Haberler - indir.com

Exynos 990 yonga seti Snapdragon 865 ile aynı perfromansa sahip

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-07 20:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Birçok Samsung hayranı tarafından şirketin şu sıralarda çifte ayrım yaptığı düşünülüyor. Öyle ki Samsung’da Exynos işlemcilerin Snapdragon işlemcilere göre daha yavaş çalıştığı iddia ediliyor. Güney Koreli şirket Samsung, her yıl birçok farklı modelini pazara sunuyor. Bu cihazlarda Qualcomm’un Snapdragon işlemci setleri ile beraber kendi üretmiş olduğu Exynos yonga setlerini de kullanıyor. Tanıtmış olduğu akıllı telefonların büyük bir kısmında ise iki işlemci seçeneğini de kullanıcılarına sunarak satışa çıkartıyor. Ancak son dönemde marka, Exynos işlemcilerin Snapdragon modellere göre daha düşük bir performansa sahip olması ile eleştiriliyor.

Samsung’larda Exynos ve Snapdragon farkı

Hiç konuşulmayan Samsung Exynos 980 duyuruldu!Hiç konuşulmayan Samsung Exynos 980 duyuruldu!

Samsung kullanıcıları tarafından Exynos bırakılarak Qualcomm’un Snapdragon işlemci setlerinin kullanılması isteniyor. Başlatılan imza kampanyasına göre Exynos işlemci setleri Snapdragon varyantlarına göre daha yavaş çalışıyorlar ve kullanıcılar tarafından şirketin bu noktada çift ayrım yaptığı iddia ediliyor. Samsung ise iddiaları kabul etmezken, Sammobile’e yaptığı açıklamada Galaxy S20, dünyayı daha iyi deneyimlemenizi sağlamak için tasarlanan bir akıllı telefon ve bölgeye bağlı olarak Exynos 990 veya Snapdragon 865 yonga setleriyle birlikte gönderiliyor. Hem Exynos hem de Snapdragon işlemciler, aynı testlerden geçerek hem kullanım ömrü boyunca tutarlı hem de optimum bir performans sunacak şekilde üretildi” dedi.

Samsung bu noktada kendi işlemcilerini savunmuş olsa da, bazı test sonuçları kullanıcıların tepkilerini doğruluyor diyebiliriz. Öyle ki AndTech tarafından yapılan bir incelemeye göre Exynos yonga setini kullanan S20’lerin Snapdragon 865 kullanan versiyonlara göre daha yavaş olduğu tespit edildi. Olay sonrası açıklama yapan AndTech, Exynos 990 işlemcilerindeki GPU’nun uzun süreli oyun oturumlarından sıkıntı yaşadığı ve güç modu aktif iken normalden çok daha fazla güç kaybı yaşadığını ifade etti.

Samsung’un bu iddialara karşılık ne açıklama yapacağını ise önümüzdeki günlerde göreceğiz.


Qualcomm, Snapdragon 865 işlemci yongasından güç alacak akıllı telefonları açıkladı!Qualcomm, Snapdragon 865 işlemci yongasından güç alacak akıllı telefonları açıkladı!
Redmi K30 Pro Snapdragon 865'li en ucuz telefon olabilirRedmi K30 Pro Snapdragon 865'li en ucuz telefon olabilir

PAYLAŞ