Evinizde Wifi Hızını Arttırmanın 7 Yolu - Haberler - indir.com

Evinizde Wifi Hızını Arttırmanın 7 Yolu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-08-14 17:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Liste

Artık neredeyse internet bağlantısına sahip olmaya ev kalmadı diyebiliriz. Bu noktada Wifi kullanımı üst seviyelere erişmiş durumda. Bu noktada evlerimizde ve her alanda erişebildiğimiz kablosuz ağ teknolojisi olan Wifi, güçlü çekim alana sahip olduğu zaman kullanıcıların bir hayli işine yarıyor diyebiliriz. Bu noktada ücretsiz Wifi alanları gibi ortamlarda yoğun bir kullanım olduğundan dolayı Wifi bağlantısının bir hayli zayıf olduğu görülebiliyor. En can sıkıcı durum olan zayıf internet bağlantısı için bizde sizlere bu içeriğimizde evinizde Wifi hızını arttırmanız için yapabileceğiniz 10 farklı yöntemden bahsedeceğiz. Gelin şimdi wifi hızını arttırmak için yapabileceğiniz adımlara geçelim.

Wifi Hızını Arttırmak İçin 7 Adım

Son Teknolojiyi Kullanın

Bu noktada modemlerinizin farklı teknolojilere sahip bağlantıları bulunmaktadır.  Kablosuz ağ standartları denildiği zaman A, B, G ve N gibi standartlar eski kablosuz ağ teknolojileridir. En güncel sunum ise kablosuz AC teknolojisidir ve önerilende budur.

Modem İçin En İyi Alanı Seçin

Bildiğiniz üzere modemlerdeki Wifi ağ teknolojileri için modem antenleri ve modemin konumu önemli bir rol oynamaktadır. Evde wifi hızını arttırmak için modeminizi evin en iyi konumuna yerleştirmeniz gerekmektedir. Bu noktada etrafı açık ve bir yüzey üzerinde durması en iyisi olacaktır. Antenleri dik tutun ve yönlendiriciyi etrafı kapalı olmayan rahat bir yere koymayı unutmayın.

Doğru Wifi Kanalı

Wifi hızınızı etkileyen faktörlerden bir diğeri ise sinyal bozuklukları olabilir. Bu noktada etrafta çok fazla kablosuz yönlendiricilerin bulunması kanallar arasında sinyal zayıflıklarına sebebiyet vermektedir. Wifi Analyzer gibi araçlar kullanarak doğru Wifi kanalına sahip olduğunuzu test etmeyi unutmayın.

Parazit Giderme

Tek yönlendiriciye sahip kablosuz modemlerde mikrodalga fırınları ve diğer elektronik sinyale sahip cihazlar sinyallerinizde karışıklıklara sebebiyet verecektir. Bu noktada çift bantlı bir modem kullanmanız bu noktada sizin avantajınıza olacaktır.

Wifi Hırsızları

Wifi bağlantınızın güvenlik bilgileri önemli olmaktadır. Bu noktada kötü niyetli insanlar yada komşularınız basit parolalarınızı çözebilir ve Wifi ağınıza bağlanarak veri kullanabilmektedir. Bu noktada Wifi parolanızı seçme noktasında daha güvenli şifreler belirlemeyi ihmal etmeyiniz.

Bant Genişliği Önemi

İnternet kullanımınızda sürekli online oyun oynayak veya Netflix gibi hizmetleri kullanan bir birey var ise bant genişliği gereksinimlerini kontrol etmeniz iyi olacaktır. Hizmet kalitesi ve Wifi hızı noktasında bant genişliliği yeterliliğiniz önemli bir rol oynamaktadır.

Wifi Menzili Arttırmak

Modem üzerinde yapabileceğiniz çeşitli folyo ve teneke kutular ile Wifi sinyalinizi güçlendirmeniz mümkün olacaktıur. Süzgeç gibi araçlarında kullanılabileceği bu noktada minumum gayret ile Wifi ağınızda menzil genişliği sağlayabilirsiniz.





PAYLAŞ