"Everyone Can Code" girişimini benimseyen 300 okul arasında Türk okulları da bulunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-20 13:55:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Kodlama günümüzdeki en önemli yeteneklerden birisi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kodlamayı öğrenmek isteyen kişilerde, problem çözme ve birlikte yaratıcı yollarla çalışma konusunda farklı yetenekler kazandırıyor. Herkesin dünyayı değiştirecek şeyler yaratması için Apple'ın bir kodlama eğitim programı var: Everyone Can Code. Bu "Everyone Can Code" girişimini benimseyen 300 okul arasında Türk okulları da bulunuyor

Öğretmenlere göre, çocuklar kodlama öğrenmeli!

Google, Project Blocks ile fiziksel modüllerle çocuklara kodlamayı öğretecekGoogle, Project Blocks ile fiziksel modüllerle çocuklara kodlamayı öğretecek

"Everyone Can Code" girişimini benimseyen 300 okul arasında Türk okulları da bulunuyor

Bu inisiyatif ile herkesin kodlamayı bilmesi ve öğrenmesi, yazması ve öğretmesi amaçlanıyor. Dünya genelinde birçok okul Everyone Can Code girişimini benimsiyor. Özellikle yüksek okul ve üniversiteler için Apple'ın Swift ile Uygulama Geliştirme ders programını benimseyerek tüm öğrenciler için fırsatlar yaratıyor ve onların gelişen uygulama ekonomisinde yer edinmesine yardımcı oluyorlar. Bir eğitim yılına yayılmış olan, Apple mühendisleri ve eğitmenleri tarafından her düzeyden öğrenci kod yazma ve uygulama tasarlama eğitimi vermek amacı ile tasarlanmış olan Everyone Can Code programını Türkiye'nin önde gelen okulları da destekliyor.

Türkiye'den Everyone Can Code programını benimseyip ECC300 inisiyatifi altında Swift ile eğitim veren okullar arasında; Hisar Okulları, Saint Joseph Lisesi, IELEV Okulları, ENKA Adapazarı ve İstanbul Okulları, Amerikan Robert Koleji, Bahçeşehir Okulları, SEV İlköğretim Kurumları, Üsküdar Amerikan Koleji, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve SEV Amerikan Koleji bulunuyor. Hisar Okulları lise ve ortaokul düzeyinde "AP Computer Science Principles" derslerinde ve Technovation kulübü içerisinde Swift ile uygulama geliştirme eğitimleri veriyor.

Türkiye içerisinde bulunan İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde lise hazırlık seviyesindeki tüm öğrencilere Swift Playgrounds ile kodlama dersleri sunuluyor. Ayrıca her seviyeden öğrenciye açık olan kodlama kulübünde Swift ve XCode ile uygulama geliştirme dersleri veriliyor. Adapazarı ENKA Okulları, anasınıfından liseye kadar dikey bir kodlama müfredatı sunuyor. Bu sayede eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini kullanan öğrenciler yetiştirmeyi planlıyor. Temel kodlama kavramlarını uygulama yaparak, disiplinli bir şekilde üstün yaklaşımla öğrenen bu öğrenciler, Swift Playgrounds ve Swift kullanarak bir profesyonel gibi kod yazmayı öğrenmeye çalıyorlar. 


İlgili uygulamalar
Google Play'da Zararlı Yazılım İçerdiği belirlenen 13 OyunGoogle Play'da Zararlı Yazılım İçerdiği belirlenen 13 Oyun
Zararlı yazılımdan 14 yıl hapis cezası yediZararlı yazılımdan 14 yıl hapis cezası yedi
Amazon'un işe alım yazılımı cinsiyetçilik yapıyor!Amazon'un işe alım yazılımı cinsiyetçilik yapıyor!

PAYLAŞ