Evden e-ticaret yapanlara devletten destek geldi - Haberler - indir.com

Evden e-ticaret yapanlara devletten destek geldi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-21 14:45:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

İnternetin hayatımızın her alanına dahil olması ile birlikte vatandaşlar evlerinde üretmiş oldukları internet üzerinden satarken, bundan böyle devlet desteği ile satışlardan elde edilen gelirin 30 bin lirasını vergiden muaf edilecek. Bütün vatandaşları kapsayan bu düzenleme sayesinde insanların internet üzerinden kolay bir şekilde ürünlerini satabilmesi hedefleniyor.

Ülke ekonomisinde bir rahatlatma yaratmak amacı ile TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) vergi alanında desteklerin bulunduğu yeni torba yasa Meclisten geçerek vatandaşların kullanıma sunulmuş durumda. Genel Kurul’da kabul görünen yeni yasa ile bundan böyle internet üzerinden satış yapanlar, evlerinde ürettikleri ürünleri internet üzerinden vergi muafiyetine bağlı kalarak satma hakkında sahip oldular. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalarda; insanların evlerinde ürettikleri ürünleri internet ortamında satışlardan kaynaklanacak gelirlerin 1 yıllık asgari bürüt ücreti geçmeyen bölümünün vergiden dahili olması planlanmakta. Aynı zamanda belirlenen bu ücretin 2019 yılında 30 bin Türk Lirası’na tekabül ettiği açıklandı.

E-Ticaret sitenizin güvenli görünmesini sağlayınE-Ticaret sitenizin güvenli görünmesini sağlayın

‘Ev hanımı’ mıdır, ‘ev kadını’ mıdır, ‘ev erkeği’ midir, ‘ev beyi’ midir?

Bu bahsi geçen yasanın sadece ev kadınlarını kapsaması konusunda pek çok tartışma yaşanması sonucunda gelen eleştirilere TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç şu şekilde bir açıklama yaptı; “Zaten esnaf muafiyeti kapsamında KDV yok. Orada herhangi bir tavan da yok, bu devam ediyor. Bu 30 bin lira tavan biraz daha yukarıya çekilebilirdi. Önümüzdeki sene bu madde tekrar önümüze gelir, 60 bin liraya ya da 70 bin liraya çıkarma noktasında adım atılır. ‘Ev hanımı’ mıdır, ‘ev kadını’ mıdır, ‘ev erkeği’ midir, ‘ev beyi’ midir? Burada maddenin aslına baktığınızda evde kalan, başka iş yapmayan erkek ya da kadın hiç fark etmiyor, herkesin faydalanabildiği bir muafiyettir.”

 

  

 


LC Waikiki Kazakistan, Mısır, Rusya ve Ukrayna için e-ticaret sitelerini açtıLC Waikiki Kazakistan, Mısır, Rusya ve Ukrayna için e-ticaret sitelerini açtı
E-Ticaret'in Pazar Payı 50 Milyar Lira SınırındaE-Ticaret'in Pazar Payı 50 Milyar Lira Sınırında

PAYLAŞ