Corona virüs salgınının tüm dünyayı etkisi altına alması ile beraber vatandaşlar virüsün yayılmaması adına evlerinden çıkmıyor. Fakat evde kaliteli geçirmek adına yapılabilecek şeyler sınırlı olduğu içinde telefon kullanımı daha da çok oluyor. Telefon kullanırken sürekli aynı uygulamaları kullanmak can sıkıcı olabiliyor. Bu sıkıntıyı en aza indirmek için faydalanacağınız uygulamalar hakkında bilgi edinmek isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Evde kendimizi karantinaya almak, bir süre sonra can sıkıntısına neden olabilir. Oyun oynamak, film, dizi seyretmek gibi eğlenceli kaynakları da bir süre sonra sıkıcı olabiliyor. Bu aşamada kendinizi geliştirebileceğiniz ve faydalı olacak uygulamalardan yararlanabileceğiniz uygulamalar vardır. 

Karantina döneminde faydalı vakit geçirebileceğiniz 10 mobil uygulama

  • Ablo
  • Words of Wonders
  • Busuu
  • Duolingo
  • TED
  • Milyoner
  • Ev Egzersizleri – Ekipmansız
  • Hızlı Beyin
  • Voscreen
  • Storytel: Sesli kitaplar
  • Ablo

MassiveMedia tarafından geliştirilen Ablo mobil uygulaması sayesinde dünyanın dört bir yanından insanla iletişim kurabilir ve onlarla sohbet edebilirsiniz. Uygulama ile beraber iletişim kurduğunuz kişilerin yazdıklarını Türkçe okuyabilir, cevabınızı Türkçe olarak yazıp çevirerek gönderebilirsiniz. Ablo uygulaması üzerinden görüntülü aramaları canlı olarak dahi gerçekleştirebilirsiniz.

iOS için Ablo indir

Android için Ablo indir

Words of Wonders

13 1585394440

Fugo Games tarafından geliştirilen Words of Wonders oyununda sınırsız kelime bulmaca oynayacak ve oyunu kazanmak için kelime dağarcığınızı geliştireceksiniz. Burada kelime bulmaktan çok daha fazlasını yapacaksınız. Oyunun her bir seviyesinde dünyanın farklı bölümlerine seyahat edecek ve bölümü tamamladığınız o bölge ile ilgili ilginç bilgiler öğreneceksiniz. Oyunda bulamadığınız kelimeler için joker hakkınızı kullanabiliyorsunuz. Jokerleri kullanmak için jetona ihtiyacınız var ve jetonlar para ile satılıyor. 

Android için Words of Wonders indir

Busuu

14 1585394463

Gün içerisinde sadece 10 dakika pratik yaparak 12 farklı dilden birini öğrenmenize yardımcı olacak olan bu mobil uygulanma ile zamanınızı çok daha verimli geçirebilirsiniz. Bu diller, İngilizce, İspanyolca, Almanca, Fransızca, Japonca, Portekizce, İtalyanca, Rusça, Çince, Arapça, Türkçe ve Lehçe. Hatta bu dilleri turistik veya iş amacıyla bile çalışmanız mümkün oluyor.

iOS için Busuu indir

Android için Busuu indir 

Duolingo

15 1585394490

Duolingo, dil öğrenmek konusunda en çok kullanılan uygulamalardan biri olup kullanıcıların eğlenceli bir şekilde yeni bir dil öğrenmesini sağlıyor. 4,7 puanı ile dikkatleri üzerine toplayan Duolingo, İngilizce başta olmak üzere İspanyolca, Fransızca, İtalyanca ve daha birçok dili dersler halinde işleyerek bilgi alacaksınız. Yeni bir dil öğrenmek pek kolay değildir fakat kendinizi biraz odaklarsanız uygulamanın içerikleri size fayda sağlayacaktır. 

iOS için Duolingo indir

Android için Duolingo indir

TED

TED Conferences LLC tarafından geliştirilen ve 4,7 puan alan TED akıllı cihazınızda oldukça küçük bir alan kaplayacaktır. Eğitim kategorisinde yer alan TED uygulamasını indirerek sunulan içeriklerden faydalanabilirsiniz. Konferansların Netflix’i olarak değerlendirilen TED uygulaması üzerinden konuşmaları ya da konferansları Türkçe altyazı şeklinde izleyebilirsiniz. Tıpkı Netflix’de olduğu gibi TED içeriklerini de çevrimdışı bir şekilde izlemek için akıllı cihazınıza indirebilirsiniz. TED uygulaması içerisinde çeşitli podcastler bulunuyor. Bunları da değerlendirerek eğlenebilirsiniz. Çeşitli konularda içeriklerin yer aldığı TED mobil uygulamasını akıllı cihazınızda tamamen ücretsiz bir şekilde akıllı cihazınızda kullanabilirsiniz. 

iOS için TED indir

Android için TED indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir