Etherium kurucusu dolandırıcılar nedeniyle ismini değiştirdi - Haberler - indir.com

Etherium kurucusu dolandırıcılar nedeniyle ismini değiştirdi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-05 13:29:01
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Son zamanların en karlı işlerinden görülen  Kripto paralar, onlarca kişinin yatırımıyla değerlendikçe değerleniyor. Milyonlarca insan kolay para kazanabileceği hayaliyle bu yola başvuruyor. Elbette her işte olduğu gibi bu işte de bir miktar sermaye, biraz emek ve zaman gerekli. Bütün bunları yapmak istemeyen kişilerin yöneldiği sosyal medya sahası binlerce dolandırıcılık vakasına ev sahipliği yapıyor.

 

Ethereum'un Rus kurucusu Vitalik Buterin, son zamanlarda artan bu dolandırıcılığa tepki olarak Twitter ismini değiştirme kararı aldı. Son zamanlarda Twitter üzerinden Elon Musk ve Ethereum kurucusu olan Vitarik Buterin veya John McAfee gibi isimler adına hesaplar açılıyor. Ve bu hesapların  takipçilerine Ethereum hediye edecekleri vadinde bulunup insanları  bu şekilde dolandırıyorlar. Kişilerden hediye edilmeden önce bir miktar Etherium isteyen dolandırıcılar daha sonrasında bu Etherium'un on katının verileceği vaadinde bulunuyorlar.

Elon Musk bu hesaplardan hiçbir şekilde haberi olmadığını, uzaktan yakından alakası  son zamanlarda artan sahte hesaplar  Vitalik Butter'i da rahatsız etmeye başladı. Twitter'daki kullanıcı adını 'Vitalik 'Hayır ETH hediye etmiyorum' Buterin' şekilde değiştiren Buterin, hiçbir kripto para hediyesi yapmadığını defalarca kez açıkladı.  

Artan dolandırıcılık vakalarına bu şekilde tepki gösteren Vitalik Butterin'in binlerce takipçisi var. Bu durum dolandırıcılık mağduru olma potansiyeli olan insanlar için atılan güzel bir adım olarak nitelendiriliyor.





PAYLAŞ