Ethereum, yatırımları artırmaya devam ediyor! - Haberler - indir.com

Ethereum, yatırımları artırmaya devam ediyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-03 16:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Ethereum, son 10 gün içerisinde yüzde 30'dan fazla artışla 3 bin dolar barajını geride bırakmayı başardı. Kripto para birimi pazartesi günü sabah saatleri içerisinde 3.085 dolar değer ile rekor kırmayı başardı. Yılın ilk aylarından bu yana doninansı kademeli bir şekilde yükselen ETH, yakalamış olduğu ivme ile beraber dominansını da yüzde 15’e çıkardı.

Yeni yıla 700 dolar seviyesinde başlayan Ethereum, 5 ay içerisinde yüzde 312 değer ile tam olarak mevcut değerini dörde katlamayı başardı. Yılın ilk aylarından bu yana istikrarlı bir şekilde yükselişini devam ettiren sanal para yatırımcıların da bir numaralı adresi haline gelmeye başladı. 

Ethereum Classic (ETC) nedir, nereden, nasıl alınır?Ethereum Classic (ETC) nedir, nereden, nasıl alınır?

Ethereum rekor bir rakamla anılıyor

Haftaya rekor ile başlayan ETH'nin Pazartesi günü ile piyasa değeri 357.32 milyar dolara ulaşmayı başardı. Kripto para birimi pazartesi günü sabah saatlerinde 3.095 .29 dolardan işlem görüyor.

Ethereum, MASAK’a tabi oldu

Geçtiğimiz günler içerisinde yayımlanan yeni bir karar ile kripto paraların resmi olarak tanıtımı gerçekleşti. Artık kripto para borsaları Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) tabi olacak. Buna göre Resmi Gazete’de, “Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlandı. Yönetmelik, suç gelirlerinin aklanması ve terör finansmanının önlenmesi amacıyla ülkemiz içerisinde aktif olarak rol alan kurum veya kuruluşlara sorumluluklar veriliyor. Yükümlülükler, yükümlülüklere uyumun deneyimi, gümrük idaresine açıklama yapılması ve diğer tedbirlerle ilgili olarak usul ve esasları da düzenliyor. 

Yayımlanan yeni karar, bu kanuna “kripto varlık hizmet sağlayıcılar” ifadesini ekledi. Bu sayede kanun kapsamında kripto para borsaları da eklenirken, aynı zaman içerisinde Türkiye resmi olarak kripto paralar için tanıtım yaptı. Bu alanda faaliyet gösteren borsaları “kripto varlık hizmet sağlayıcı” olarak nitelendirildi. Artık kripto paralar ile kara para aklamanın önüne geçmek yasal olarak mümkün hale gelmiş oldu. Kripto hizmet sağlayıcıları, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı bir finansal istihbarat birimi olarak hizmet veren MASAK’a (Mali Suçları Araştırma Kurulu) tabi olacak. MASAK; para aktarma suçunun önüne geçmek, bunun hakkında araştırma yapmak, önlemler geliştirmek ve toplanan bilgileri işleyerek gerekli makamlara sunmak amacıyla kuruldu. Aktif olarak faaliyet gösteren alana hizmet sağlayıcıları ve tasarruf finansman şirketleri de girdi.


Ethereum Nedir?Ethereum Nedir?
Pure-Bit, 2.7 milyon doları değerinde Ethereum ile kayıplara karıştı!Pure-Bit, 2.7 milyon doları değerinde Ethereum ile kayıplara karıştı!
Ethereum Nedir? Ethereum hakkında her şeyEthereum Nedir? Ethereum hakkında her şey

PAYLAŞ