Ethereum son 4 ayın zirvesine ulaştı! - Haberler - indir.com

Ethereum son 4 ayın zirvesine ulaştı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-03 11:00:05
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Son dönemlerin en hızlı yükselen kripto para birimlerinden olan Ethereum dört ayın zirvesine ulaşmayı başardı.

Son birkaç aydır kripto para borsası oldukça hareketli. Bir alçalıp bir yükselen kripto paralar zaman zaman yatırımcılarını endişelendirseler de şuanda pek çok dijital para yeniden yükselişe geçmiş durumda. Hatırlarsanız birkaç gün önce 4 merkez bankası dijital para denemesi yapacaklarını duyurmuştu. Bu haber kripto para borsasının hareketlenmesini sağladı. Yükselişe geçen Ethereum son 4 ayın en yüksek zirvesini gördü. Bitcoin’de 50 bin dolar skalasındaki yerini devam ediyor.

Ethereum, Bitcoin’i dolar bazında geçtiEthereum, Bitcoin’i dolar bazında geçti

Ethereum patlamak için hazırlanıyor

Uzun süre durgunluk döneminden sonra yeniden yükselişe geçen Bitcoin, 23 Ağustos'ta 50 bin doların üzerine çıkmıştı. Elon Musk gibi ünlü iş adamlarının da adından söz etmesiyle piyasa değeri değişen Bitcoin’in bu yükselişini İngiltere PayPal sisteminde bitcoin ödemelerinin kabul edilmesine borçlu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bitcoin’deki hafif dalgalanma hala devam ederken, Ethereum uzun bir sürenin ardından yeniden 3 bin 700 doların üzerine çıktı.

Uluslararası Ödemeler Bankası'ndan önemli açıklama

Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS), Avustralya, Malezya, Singapur ve Güney Afrika merkez bankaları arasında merkezi dijital para (CBDC) kullanımını test edeceklerini açıkladı. Dunbar Projesi olarak isimlendirilen projede ortak bir platform geliştirilmesi hedeflenmekte. Uluslararası Ödemeler Bankası’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamalara göre sistem merkezi dijital para birimleri arasında doğrudan aktarım yapılmasına olanak sağlayacak. Bu sayede maliyeti ve harcanan süreyi de büyük bir ölçüde azaltmış olacak.

BIS İnovasyon Merkezi Singapur Genel Müdürü Andrew McCormack, bu projeyle ilgili yaptığı resmi açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Çoklu CBDC’ler üzerindeki çalışmalarız bir sonraki aşama için zemin oluşturuyor ve küresel ödeme bağlanılarını kuruyor. “ Bu açıklamanın ardından Ethereum son dört ayda gördüğü en büyük zirveyi gördü. 

 


Ethereum Kurucusu Elon Musk'a Serzenişte BulunduEthereum Kurucusu Elon Musk'a Serzenişte Bulundu
Ethereum patlamak için hazırlanıyorEthereum patlamak için hazırlanıyor

PAYLAŞ