Ethereum Nedir? Ethereum hakkında her şey - Haberler - indir.com

Ethereum Nedir? Ethereum hakkında her şey

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-29 11:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Blockchain teknolojisi olarak geliştirilen Ethereum, kısa süre içerisinde en popüler kripto paralardan birisi olmayı başardı. 2013 yılı itibari ile geliştirilerek kullanılmaya başlanan Ethereum’un arkasındaki isim ise Vitalik Buterin. Kişilerin her türlü işleminde etkin bir şekilde kullanılabilecek olan Ethereum, kodlama ve güvenli bir şekilde işlemleri yapma noktasında büyük bir kolaylık sağlıyor.

Kripto Para Birimi Ethereum Rekor Kırdı

Ethereum Kendi Rekorunu Kırdı Geçti!Ethereum Kendi Rekorunu Kırdı Geçti!

Ethereum kim tarafından oluşturuldu?

Vitalik Buterin tarafından kurulmuş olan Ethereum için farklı bir geliştirme hikayesi de mevcut. Bitcoin’in popüler olarak tüm dünyaya damga vurduğu dönemlerde bu gelişmeleri yakından takip eden V. Buterin, bu konuda uzun bir süre Bitcoin üzerine çalışmalar yaptı. Daha sonrasında ise farklı bir hedefi gerçekleştirmek isteyen V. Buterin Ethereum üzerine yoğunlaşarak çalışmalarını tamamladı.

Ethereum Birimi ne?

Ethereum’un yanı sıra Ether olarak da adlandırılan para birimi kısaca ETH olarak tanınıyor. İnternet aracılığı ile alınabilir ve satılabilir durumda olan kripto para, özellikle erken satış döneminde yakaladığı başarı sayesinde kısa süre içerisinde kripto para dünyasındaki yerini sabitledi. Ethereum için yapılan açıklamalarda herhangi bir ödeme aracı olarak kullanılmayacağı ifade edilen ETH, buna karşın para kazandırabilir yapıda ve yatırım ile değerin değişkenliğine göre kar elde edilmesi mümkün.

Ethereum Classic (ETC) ne? Ethereum’dan farkı ne?

Süreç içerisinde Ethereum ekibinde yaşanan sorunlar nedeniyle Ethereum Classic adında yeni bir kripto para daha geliştirildi. Ethereum geliştirici ekibinin ayrılması ile birlikte ortaya çıkan bu durum Ethereum’un çatallanmasına neden oldu. Ethereum ETH olarak adlandırılırken Ethereum Classic (ETC) olarak biliniyor.

Ethereum Classic (ETC) nedir, nereden, nasıl alınır?

Ethereum (ETH) Nasıl Alınır?

Farklı borsa aracı kurumları tarafından işleme alınan Ethereum, kolay alınabilir durumda. Koineks’ten Paribu’ya kadar pek çok farklı borsada işlem yapabilirsiniz. Binance gibi hesaplarda da tutabileceğiniz Ethereum’lar için farklı cüzdanlar kullanılabilir durumda. Ethereum için en çok tercih edilen cüzdan ise MyEtherWallet.

Pure-Bit, 2.7 milyon doları değerinde Ethereum ile kayıplara karıştı!


Kripto Para Birimi Ethereum Rekor KırdıKripto Para Birimi Ethereum Rekor Kırdı
Ethereum Classic (ETC) nedir, nereden, nasıl alınır?Ethereum Classic (ETC) nedir, nereden, nasıl alınır?
Pure-Bit, 2.7 milyon doları değerinde Ethereum ile kayıplara karıştı!Pure-Bit, 2.7 milyon doları değerinde Ethereum ile kayıplara karıştı!

PAYLAŞ