Ethereum Nedir? - Haberler - indir.com

Ethereum Nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-14 13:01:02
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Dünya genelinde ilgi gören en büyük para birimlerinden biriside Ethereum para birimi olmakta.

Kripto para birimi olan Ethereum bir blockhain platformu olarak karşımıza çıkmaktadır. 2013 senesinde yazılımcılar, bağımsız platformun üzerine uygulama geliştiriyorlar. Ethereum içeriğinde oy kullanmak, finansal işlemler, bağımsızlaşmak ve güvenlileştirmek için kullanılan, takas için kullanılan para birimi bulunuyor. Bitcoin kurulduktan 2 3 sene sonra Toronto' da bulunan bir genç yazılımcı Vitalik Buterin hayali olan bu uygulamayı hayata geçiriyor. 2013 yılında ise Ethereum' u kuruyor. Ethereum'u kurmadan önce Bitcoin'e ilgi duyan Vitalik, Bitcoin  Magazine' i yayınlayarak kripto para ile ilgili bir çok makale yazdı. 2011 yılında yazdığı makaleler ile birçok kişi bilgi sahibi oldu. Bir nevide Ethereum'un temellerini atan Buterin, Ethereum' u oluşturdu. Hızla büyüyen bu platformda milyonlarca insan aktif halde bulundu. Ethereum şimdilerde Bitcoin' in peşinden giden ve en büyük market hacmine sahip olan kripto para olmaktadır.

- Ethereum Birimi ETH

Ether de Ethereum'un para birimi olmaktadır. Ethereum platformunu kullanmak isteyen herkesin Ether'e ihtiyacı bulunmaktadır. Ether'in Bitcoin ile benzer olan yanlarından bir tanesi de ikisinin de internet üzerinden alınıp satılmasıdır. Ayrıca ikisi de madencilik ile çıkartılabilirler. Ether' in toplamda arz ve ihraç oranı 2014 yılında erken satış süresince toplanmış olan bağışlar ile belirlendi. Sonuçlar ise şu şekilde karşımıza çıktı:

- 60 Milyon Ether, erkenden satışa katılmak isteyenler için yapıldı.

- 12 Milyon %20 Ether, fon oluştururken

- 48 milyon ise Ethereum kuruluşunun olmuştur.

- Madenciler içinse block başına 5 ether yapıldı. Bunun yanı sıra Ether'in para birimi olmaktan çok, Ethereum'da kullanılacağı söylendi. Kısacası sadece Ether kullanarak alışveriş yapmanız mümkün kılınmayacak. Ether'leri exchange sitelerinden alarak fiyatı arttığı zaman yüksek fiyattan satarak paranızı kazanabilirsiniz.

Ethereum Classic ise ekip içerisinde yaşanan bir anlaşmazlıktan dolayı çıkan kripto paradır. Yaşanan anlaşmazlık ise bir hacker'in 60 milyon dolar değerinde Ether' i çalmasıyla oluştu. ETC savunucuları da kod  kanundur diyerek aynı biçimde yola devam ettiler. Piyasada da bu şekilde farklı değerlere sahip kripto para çeşitleri çıkmış oldu.





PAYLAŞ