Ethereum eRush (EER) nedir? - Haberler - indir.com

Ethereum eRush (EER) nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-29 13:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

Hazırlamış olduğumuz bu yazımızda, yazılım bilmeyen insanların dahi 5 dakika içerisinde kendi bilgisayarlarından madencilik yapabilmesi vadinde bulunan Ethereum eRush'ın ne olduğuna, nasıl işlendiğine, nereden satın alabileceğinize ve nasıl madenci olabileceğinize yakından bakacağız.

Geçtiğimiz aylarda kripto piyasasındaki macerasına başlangıç yapan Ethereum eRush (EER), dünyadaki ilk "Proof of Live" konsensüsü olarak biliniyor. Genel manada yazılım bilmeyen kişilerin bile kendi bilgisayarları üzerinden son derece basit bir kurulum ile madenciliğe başlaması üzerine kurulmuş olan bu projede, madencilik yapan herkes yatırdıkları/kilitledikleri tutara bağlı olarak günlük ödülden pay alıyor.

Bitexen ve Fibabanka arasında yeni bir iş birliği başladıBitexen ve Fibabanka arasında yeni bir iş birliği başladı

Bu noktada kullanıcılar, öncelikli olarak kilitlenen miktarı 90 gün sonra cüzdanlarından çekebilecekler fakat çekim gerçekleşirse madencilik sona erecek. Sistem üzerinden günlük 16.384 adet EER, aktif madenci sayısı ve madencilerin kilitlemiş oldukları orana bağlı bir şekilde paylaştırılıyor. 

Ethereum eRush (EER) nedir?

Herhangi bir CEO'su bulunmayan, açık kaynak kodlu ve merkeziyetsiz bir proje olan EER, Ethereum blokzinciri üzerine kurulmuş ERC-20 token'ı olarak karşımıza çıkıyor. Bu sistem, bilgisayarınızı 24 saat açık tutarak para kazanmanızı vadediyor. Üstelik bu işlem için üst düzey bir bilgisayara da ihtiyacınız yok.

Sistemde günlük olarak 16.384 adet ödül, madencilere stake ettikleri yani kilitledikleri oranda paylaştırılıyor. İki yıl sonra bu sayı, yarı yarıya azalarak 8.192 adete düşecek ve her bir madencinin payına düşen EER miktarı azalacak. Proje bünyesinde çıkarılması planlanan toplam EER miktarı da 24.092.240 adetle sınırlı. 

Ethereum eRush, kısa sürede 1.000'i aşkın aktif madenciye ulaştı

Madenciliğin kolay olmasından sebep sistemde kısa süre içerisinde 1.000'den fazla aktif madenciye ulaşıldı. Bu noktada EER'yi diğer tokenlardan ayıran en önemli farkı, para ile birlikte yazı da gönderilebilen tek tokan olması. Bu MEMO özelliği ile iki kişi kendi arasında şifreli olarak mesajlaşabiliyor. Yani, en basit örnekle eRush gönderirken yanına bir not ekleyerek karşı tarafa iletebiliyorsunuz.

Bu projenin sayesinde EOS ve Stellar gibi bazı coinlerde yer alan MEMO özelliği, ilk defa merkeziyetsiz bir veri tabanı ile tokenlara entegre edilmiş oldu. Bu noktada eRush (EER) ERC-20 tabanlı bir token olsa da üzerine ERC-20'de olmayan MEMO özelliği inşa edildiği için yalnızca ERC-20 özelliklerini taşıdığı söylenemez.

Bunun dışında stake edebilme özelliği de ERC-20'lerde olmayan ancak eRush'ın kontratına eklenen bir standart olarak karşımıza çıkıyor. 3 ay sonra bu stake'i geri çekebilme ve not gönderebilme özellikleri, yine EER'yi farklılaştıran özelliklerinden.

Nasıl EER satın alınır?

Proje kapsamında 20.000 Dolar'a yakın likiditeye erişen Ethereum eRush (EER)'yi madencilik yaparak kazanma şansınızın olduğu gibi satın alma imkanınız da bulunuyor. Coin şu an da 100 milyon Dolar'ın üzerinde likidite havuzuna sahip olan Unlswap üzerinde listeleniyor.

Site üzerinde ETH ve WETH gibi birçok popüler kripto para birimi, satın alma aracı olarak kullanılabiliyor. Bunun için buradaki bağlantıya tıklayarak Uniswap'ın ilgili sayfasına ulaşabilir, kripto cüzdanınızda bulunan desteklenen herhangi bir para birimi ile EER satın alabilirsiniz.

Nasıl EER madencisi olunur?

Madenciliğe farklılık katan Ethereum eRush, arzu eden herkesin yaklaşık olarak 10 dakikalık bir kurulum sürecinin ardından kolay bir şekilde madenciliğe başlamasına imkan tanıyor. Bunun için öncelikli olarak içinde en az 0,2 Ether bulunan bir Ethereum cüzdanına sahip olmak gerekli.

Daha sonra ise Infuro.Io gibi bir web3 sağlayıcısı ve 

bir miktar Ethereum eRush coin'i stake ederek (bu sayı minimum 100, maksimum 2.999 EER) madencilik yapmaya başlanabilir.

Basit bir donanımla madenciliğe başlayabileceğiniz Ethereum eRush projesi hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buradaki web sitesini ziyaret edebilir; madenciliğe başlamak için gerekli yazılımı buradan indirebilirsiniz.



PAYLAŞ