ETH, Bitcoin’in piyasa değerinin yarısına ulaştı - Haberler - indir.com

ETH, Bitcoin’in piyasa değerinin yarısına ulaştı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-13 11:01:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Kripto Para

Mayıs ayı itibariyle yükselişini sürdüren Ethereum 4000 dolar gibi kritik bir eşiği aşmıştı. Yaşanan tüm gelişmeler ile birlikte Ether, Bitcoin’in en ciddi rakibi haline geldi.

Son dönemlerde kripto para piyasasında en çok konuşlan kripto paralardan birisi de Ethereum. Bitcoin’in karşısında şu anda sektördeki en güçlü kripto paralardan birisi olan Ethereum, yükseliş trendini sürdürüyor. Mayıs ayı itibariyle tarihinde yeni bir rekora daha ulaşan Ethereum, değerini 4000 doların üzerine çıkarmayı başarmıştı. Elde edilen bu başarı, piyasa değeri konusunda ciddi bir yükseliş yaşanmasını da sağladı. Yapılan son güncellemeler ile birlikte 500 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Ethereum, Bitcoin’in mevcut piyasa değerinin yarısına ulaşmayı başardı.

Ethereum Nedir?Ethereum Nedir?

Bitcoin’in en güçlü rakibi Ethereum

Yakaladığı başarıyı Mayıs ayında da sürdüren Ethereum, böylece hem değerini hem de piyasa değerini arttırdı.  Bu durum Ether’in yeni bir rekor kırmasını sağladığı gibi yatırımcısının da ciddi bir kazanç elde etmesini mümkün kıldı. Ethereum için şu anda en çok merak edilen ise yükselişin ne zaman duracağı. Zira 2020 yılının Aralık ayında Bitcoin’in piyasa değeri 500 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Şu andaki değeri 1 trilyon dolar olan Bitcoin’de büyüme çok yavaş bir şekilde gerçekleşirken Ethereum, Bitcoin’den çok daha hızlı bir şekilde büyümesini sürdürüyor. Bu nedenle de gelecekte Ethereum için çok daha yüksek değerlere ulaşılması imkansız görünmüyor.

İlgi artıyor, değer yükseliyor!

Ethereum’un bu kadar yükselmesinde sadece kripto para sektörü etkili değil. Zira kendi içerisinde özel bir çalışma sistemine sahip olan Ethereum, ağa yönelik yapılan yeni geliştirmeler ile birlikte ciddi bir ivme kazandı. Kurumsal yatırımcıların daha fazla dikkatini çekerek güvenli bir liman olarak görülen Ethereum, yatırımların da etkisi ile birlikte yükselişini hızlandırdı.

CoinMarketCap tarafından yapılan son değerlendirmede, Ether’in Mayıs ayının ilk 12 günü içerisinde yüzde 53’lük bir başarı yakaladığı görüldü. 12 Mayıs gün sonu itibariyle Ethereum 4,068.25 üzerinden işlem görmüştü. Büyüyen NFT sektörü ve merkezi olmayan finans sistemleri için daha da cazip görülen Ethereum’un grafiği, artık çok daha yakından takip edilecek.



PAYLAŞ