Essential’dan Telefon Fiyatına Aksesuar! - Haberler - indir.com

Essential’dan Telefon Fiyatına Aksesuar!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 36 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 12:11:00
Editör : Emirkan Damar
Kategori : Akıllı Telefonlar

149 dolarlık fiyat etiketiyle manyetik kulaklık jakı adaptörünün sözü, Essential tarafından Eylül 2017 tarihinde vermilmişti. Şirket, geçtiğimiz haziran ayında bu aksesuarın yaz aylarında çıkacağını söylese de bu tarihi kaçırmıştı.

Essential uzun zamandır yeni bir akıllı telefon çıkarmıyor olsa da, henüz toprağa gömülmedi gibi gözüküyor. Son zamanlarda adı daha çok Google'daki cinsel olayıyla anılan Android'in kurucularından Andy Rubin'in şirketi, yeni bir ürün duyurusu yaptı. Yeni ürün bir kulaklık adaptörü olarak karşımıza çıktı. Audio Adapter HD resmi adıyla çıkarılan aksesuarın 149 dolarlık fiyatının yüksek olduğunu söylemeden geçemeyiz. Bu fiyat, telefonun fiyatının yüzde otuzu kadar bir kısmına denk geliyor. Bu arada Amazon, Best Buy ve ABD'deki diğer satıcılarda Essential Phone'u tavsiye edilen fiyatının daha da aşağısında bulmak mümkün oluyor.

Essential Phone Siparişleri Ulaştırılmaya BaşlanıyorEssential Phone Siparişleri Ulaştırılmaya Başlanıyor

Essential telefonlarına Android Oreo 8.1 geldi!

Aksesuarın fiyatının yüksek olmasının sebeplerinden birisi, Essential Phone için özel olarak üretilmiş manyetik bir modül olması. aynı zamanda stüdyo kalitesinde ses performansı ve müzik dinleme meraklılarının zevklerine hitap edecek kulaklıkları destekleyecek bir amplifikatör sunması gösteriliyor. Bu aksesuarın büyük ilgi göreceğini söylemek zor. Essential'ın ilk telefon satışlarda istenen seviyeye bile ulaşamadı. İlk altı ayda 90 bin civarında ürün satıldığı söylendi. Aynı zamanda şirketin ikinci telefonu çıkarma planlarını askıya aldığı da söyleniyor. Geçen ayda, "gerçek anlamda oyunu değiştirecek bir tüketici ürün çıkarmaya" yardımcı olması amacıyla zor bir karar verilerek çalışanların yüzde 30 kadarını işten çıkarıldı.

Sözü edilen "oyunu değiştirecek" ürünün yapay zeka destekli ve mesajlara cevap verme, randevu ayarlama gibi görevleri otomatik şekilde getiren yazılım barındıran bir telefon olacağı söyleniyor. Rubin, geçen yıl "kullanıcının sanal hali" şeklinde bir iddia ortaya koydu. Bloomberg de bu cihazın geliştirme çalışmalarının sürdüğünü geçtiğimiz ay yaptığı bir haberle vermişti.

Rubin’in, Google’da çalıştığı zamanla alakalı olarak kendisine yöneltilen cinsel suistimal iddialarının kamuoyuna yansımasının hemen ardından, geçen yılın aralık ayında Essential’a geri döndüğü söyleniyor. Ne var ki, şirketin günlük işlerini yönetip yönetmediği de bilinmezler arasında. New York Times da geçtiğimiz ayın sonlarında, Google’ın kendisine, şirketi sessiz bir biçimde terketmesi için 90 milyon dolar ödediğini de yazmıştı.


Essential Phone Satışları Hayal Kırıklığı YarattıEssential Phone Satışları Hayal Kırıklığı Yarattı
Essential Phone Android Oreo 2.Beta YayınlandıEssential Phone Android Oreo 2.Beta Yayınlandı
Amazon'a Özel Gri Essential Phone Satışa ÇıktıAmazon'a Özel Gri Essential Phone Satışa Çıktı

PAYLAŞ