Eski ve Yeni Galaxy Note 7 Batarya Karşılaştırması - Haberler - indir.com

Eski ve Yeni Galaxy Note 7 Batarya Karşılaştırması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-07-16 14:00:05
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bildiğiniz üzere Samsung?un geçtiğimiz yıl başarısız olduğu akıllı telefon modeli olan Note 7 cihazı büyük umutlarla piyasaya girmiş ancak patlama sorunlarından ötürü satıştan çekilmişti. Bu patlamaların asıl sebebinin ise batarya kaynaklı bir sorun olduğu açıklanmıştı. Nihayet aylar geçti ve model yenilenerek Galaxy Note 7 Fan Edition olarak tekrardan piyasaya giriş yaptı. Yeni batarya boyu ve modeli ile giriş yapan cihazın daha önceki modele göre farkları nedir sizlere onlardan bahsedeceğiz. Bildiğiniz üzere bu yeni Galaxy Note 7 modeli Güney Kore bölgesine özel olarak piyasaya sürüldü. Yenilenmiş Galaxy Note 7 Fan Edition modelinin ise dünya genelinde satışa çıkması beklenmiyor.

TechRadar kaynaklı haberlere göre yeni Note 7 eski modele göre farklılık gösteren batarya noktasında ne gibi farklılıklar sunuyor? Yeni çıkış yapan Note 7 FE modeli gerek tasarım gerekse donanım özellikleri noktasında geçtiğimiz yılın başarısız versiyonu ile bire bir aynı diyebiliriz. Ancak iki cihaz arasındaki en önemli ve tek farklılık ise batarya noktasında gözüküyor. Şirket tarafından belirtilene göre 20 Haziran ile beraber Samsung yeni bir batarya teknolojisine geçiş yaptı ve bu yeni bataryalarda ise 20 haziran mührü bulunuyor.

Şimdi farklara gelecek olursak iki bataryanın da barındırdığı güçler noktasında da farklılıklar bulunuyor. Eski Note 7 modeli 13.48 Wh değerine bir sahip batarya iken, yeni Note 7 FE ise 12.32 Wh değerine sahip bir batarya modeli kullanıyor. Ek olarak Note 7 FE batarya boyutu eski cihaza göre daha küçük olduğunu söyleyebiliriz. Orijinal olan Galaxy Note 7 modelinde 3500 mAh bir batarya bulunurken, yeni Note 7 FE modelinde bu seviye 3200 değerlerine düşürülmüş durumda. Note 7 olaylarını aşabilmek adına böyle bir işe girişen Samsung?un ne kadar başarılı olacağını yakın zamanda göreceğiz.





PAYLAŞ