Eski Telefonun Verilerini Yeni Telefona Aktarma İşlemleri Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Eski Telefonun Verilerini Yeni Telefona Aktarma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-08 15:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Akıllı cihazlar neredeyse hayatımızın her alanında en yoğun kullandığımız cihazlar haline geldi. Durum böyle olunca da kullanmaya başladığınız ilk andan son ana kadar akıllı cihazlar birçok veri ile doluyor. Yeni bir akıllı cihaz aldığınızda eski telefonunuzda bulunan verilerin halinin ne olacağı ise düşündüren bir durumdur. Yeni bir akıllı cihaz sahibi olmanın heyecanını yaşarken eski telefonunuzda bulunan tüm verilerinizi nasıl yedekleyeceğiniz konusu her zaman can sıkıcı bir durumdur. Eski cep telefonunuzda bulunan uygulamalar, kişiselleştirilmiş ayarlar, fotoğraflar, kişiler ve indirilen tüm verileri kolaylıkla yedekleyip yeni cihaza aktarmak zaman zaman can sıkıcı bir hal alabiliyor. Yedekleme işlemleri yapmak için yazımızı referans alabilirsiniz. 

- Android Yedekleme Servisi

Eski cep telefonunuzda bulunan verileri kolay bir şekilde yeni cep telefonunuza aktarmak en kolay yolu Android Yedekleme Hizmeti'dir. Eski telefonunuzda bulunan Wi-Fi ağları ve şifreleri, ana ekran duvar kağıtları, Gmail ayarları, ekran ayarları, dil ve giriş ayarları, tarih ve saat ayarları gibi verilerinizi herhangi bir bulut servisine kaydetmek için Ayarlar - Yedekle ve Sıfırlar - Verileri Yedekle adımlarını seyrederek bu işlemleri sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz. Yedekleme işlemlerini yapamadan önce bu hizmetin aktif olduğundan emin olmanız gerekiyor. 

- Google Fotoğraflar Servisi

Mevcut fotoğraflarınızı bir cihazdan diğerine aktarmak için tercih edebileceğini bir kaç uygulama mevcuttur. OneDrive ve Google Drive uygulamaları bu konu ile ilgili yeterli olacak düzeyde bir uygulama olup bunun yanı sıra aynı zamanda Google Fotoğraflar da tercih edilebilecek en iyi uygulamalardan biridir. 

Yedekleme işlemlerini yapmak için Google Fotoğraflar uygulamasını açtıktan sonra Ayarlar - Yedekle ve Senkronizasyon - Cihaz klasörlerini yedekle yolunu izledikten sonra yedeklemek istediğini klasörün yanında yer alan kutucuğu aktif hale getirmeniz gerekiyor. Bu işlemler tamamlandığında yeni cep telefonunuzdan Google hesabınızı açtığınızda yedeklediğiniz tüm verileri buradan görebilirsiniz. 

- LastPass

Android işletim sistemi bulunan akıllı cihazlarınızda şifrelerinizi kaydetmenin bir çok yolu vardır. Fakat güvenli bir sistem üzerinden şifrelerinizi yedeklemek istiyorsanız farklı bir yöntem olarak LastPass uygulamasını kullanabilirsiniz. Mevcut şifrelerinizi uygulama içerisine kaydettikten sonra yeni cihazınıza LasPast uygulamasını indirmeniz yeterli olacaktır. 

- SMS Yedekleme ve Geri Yükleme

SMS ve MMS hizmeti ile sohbet etmek ne kadar biraz eskide kalmış olsa da hala çok dayıda kullanıcı tarafından tercih edilen bir iletişim servisidir. Artık eskidiğini düşündüğünüz bir iletişim aracı olsa dahi, mesaj geçmişinizde önemli veriler olduğunu düşünüyorsanız yedeklemeniz gerekebilir. Söz konusu bu verileri yeni cep telefonunuza aktarmanın en güvenilir yolu SMS Backup & Restore uygulamasını kullanabilirsiniz. Ardından ise anlayacağınız üzere mesajlarınızı bir cihazdan diğerine aktarabilirsiniz. 

Eğer, online mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı kullanıyorsanız, burada yer alan verilerinizi yeni cep telefonunuza taşımak için Ayarlar - Sohbetler ve Sohbet Yedeği adımlarını takip ederek sohbet yedekleme işlemlerinizi sorunsuz bir şekilde halledebilirsiniz. 

- Kişisel Veriler

Akıllı cihazınızda üst tarafta bahsettiğimiz kategoriler haricinde verileriniz varsa, elle taşıma işlemlerini yapmak mümkündür. Akıllı cihazınızda yer alan klasörleri kontrol etmek için bir dosya yöneticisi uygulaması kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra aynı zamanda ihtiyacınız olacak diğer yardımcı araçlar ise, USB kablosu ya da SD kart olacaktır. Bu ürünlerden birini kullanarak veri yedekleme işlemini yapabilirsiniz.





PAYLAŞ