Eski iPhone'u satmak isteyenlerin oranı neden daha yüksek? - Haberler - indir.com

Eski iPhone'u satmak isteyenlerin oranı neden daha yüksek?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-15 17:45:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Akıllı telefon satışlarıyla ilgili yapılan yeni bir araştırma, eski iPhone cihazlarını satmak isteyenlerin, Android kullanıcılarından daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) tarafından sektörel olarak yapılan yeni bir araştırma, iPhone ve Android kullanıcıları arasındaki yeni bir durumu ortaya çıkardı. Eski Android sistemlere sahip cihazlarla, eski iPhone modellerinin karşılaştırıldığı yeni araştırmada, eski iPhone kullanıcılarının kullandığı telefonları daha fazla satmak istediği ortaya çıkarıldı. Android kullanıcılarına göre iPhone kullanıcılarının daha yüksek olması, neden sorusunu da beraberinde getirdi.

Teknik Anlamda iPhone’lar Daha İyi!

CIRP araştırmasına göre 1 yıl boyunca aynı şekilde kullanılan iPhone ve Android telefonlarda, ekran konusunda Android’in daha geride olduğu görüldü. iPhone’larda % 65, Android modellerde ise % 60 olarak belirlenen ekran seviyesi,  kullanıcılar için iPhone’ları daha cazip gösteriyor. Ancak eski iPhone kullanıcılarının telefonlarını değiştirmek istemesindeki en önemli etkenlerden birisi batarya.

Araştırmaya göre eski iPhone kullanıcılarının sadece yüzde 23’ü telefonları yeniden şarj etmeden bir sonraki güne ulaşabiliyor. Android modellerde ise bu oran yüzde 30.  Kullanım dışı kalan telefonlarda ise iPhone için yüzde 10, Android için ise yüzde 20’lik bir durum söz konusu.

CIRP’e göre telefonlarda dayanıklılık arttıkça, değişim süresi de uzuyor.

Telefonlarını Değiştirenler Ne Yapıyor?

Araştırmada telefonların değiştirilmesi sonrasında eski telefonların ne yapıldığı da soruldu. Buna göre kullanıcıların yüzde 10’undan daha dazı telefonlarını satıyor. Android kullanıcıları telefonlarını elinde tutmaya devam ediyor. iPhone kullanıcıları ise yüzde 30 oranında takas yolunu tercih ediyor. Apple’ın iPhone değiştirme programı bu konuda ön planda tutuluyor. Kullanıcılar eski iPhone'larını Apple ile değiştirerek yeni modellere geçiş yapmayı tercih ediyor. Android modellerde ise böyle bir değişim seçeneği bulunmuyor.





PAYLAŞ