Eski iPhone'ları yavaşlatan Apple uzlaşmaya gidiyor! - Haberler - indir.com

Eski iPhone'ları yavaşlatan Apple uzlaşmaya gidiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 20 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-03 19:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Apple, geçtiğimiz ay Fransa merkezli olan iPhone yavaşlatma davası kapsamında büyük bir cezaya çarptırılmıştı. Buna benzer bir haber daha ABD'den geldi. Şöyle ki geçtiğimiz günlerde Apple'a Fransa'da iPhone'ları yazılım güncellemesi üzerinden yavaşlatma konusunda 25 milyonluk bir para cezası kesilmişti. Şimdi ise elde edilen bilgilere göre yine iPhone yavaşlatma konusunda ABD merkezli olarak uzun bir süredir devam eden bir davada karar alındı. Sürecin bu şekilde ilerlemesinin ardından Apple, mahkeme ile anlaşma yoluna giderek cezayı 500 milyon dolara indirerek cezanın bu kadar ödenmesini kabul etti. Söz konusu bu ödemenin tam miktarı henüz tam olarak bilinmiyor fakat 310 milyon 500 arasında değişikliği aktarıyor. 

Yeni modeller çıktıkça geride kalan iPhone akıllı cihazları gizli olarak yavaşlattığı gerekçesiyle yargılanan Apple, süreci kabul etmesi ile beraber ABD’deki iPhone 6 ve iPhone 7 serisinin sahiplerine çok ufak miktarlarda da (25 dolar) olsa ödeme yapacak deniyor. Davaya aktif olarak üye olanların ise 3.500 dolara kadar ödeme alacağı elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. Ödeme yapılacak olan bu rakamlar rahmin edeceğiniz üzere teknoloji devi için hiç ama hiç sorun teşkil etmiyor. 

Apple piyasaya yeni süreceği MAC modelleri için Intel işlemciden vazgeçebilir!Apple piyasaya yeni süreceği MAC modelleri için Intel işlemciden vazgeçebilir!

Apple iPhone yavaşlatmalarını neden yapıyor?

Apple, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklama ile beraber hiç bir ürününü kasıtlı olarak yavaşlatarak kullanıcılarını yeni cihazlara geçirmeye çalışmadıklarını dile getirmişti. Ardından bu konu hakkında birçok yanlış anlaşılmanın olduğunu söyledi. Lityum-iyon pillerinin kullanımdan bir süre sonra performans kaybı yaşadığını dile getiren üreticisi şirket, bu durumun bir süre sonra cihazda istenmeyen kapanmalara neden olduğunun da altını çizdi. Bu kapanmaları kesinlikle kabul etmediğinin altını çizen teknoloji devi, bu nedenle iPhone akıllı cihazların çekirdek hızını bataryanın verdiği voltaj çıkışında çeşitli değişiklikler yapıyor. 

Yapılan bu değişim sayesinde cihazların kapanma sorununun önüne geçebildiği dile getirilirken, cihazlarda kullanılan bataryaların kimyasal olarak eskidikçe verdiği çıkış daha da azlıyor. Yaşanan bu sorunun sonucunda da otomatik olarak çekirdek hızları azaldığı için telefonların performanslarında önemli düzeyde azalmalar yaşanıyor. Pil performansı düşen akıllı cihazların bataryaların eski gücüne kavuşması içinse cihazlara yeni pil takılması gerekiyor. Kullanıcılar bu şekilde sorunun önüne bir nebzede olsa geçebiliyorlar. 


Apple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmediApple ve TikTok, Çin ile ilgili ABD Senatosu'nda ifade vermeyi kabul etmedi
Apple, Huawei, OPPO, Samsung ve Xiaomi’den GaN adımı!Apple, Huawei, OPPO, Samsung ve Xiaomi’den GaN adımı!
2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy2019'un en çok satan akıllı telefonları neredeyse hepsi Apple iPhone ve Samsung Galaxy

PAYLAŞ