Eski iPhone'lara yeni güncelleme geldi! - Haberler - indir.com

Eski iPhone'lara yeni güncelleme geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 13 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-24 12:00:17
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

iOS 13 güncellemesini alamayacak kadar eski olan iPhone akıllı cihazlar, Apple tarafından geri plana atılmadı ve yeni bir güncelleme aldı. 

iOS 15 çıkalı henüz daha birkaç olmuşken Apple, eski iPhone akıllı cihazları da unutmadı. iOS 13 güncellemesini dahi alamayacak olan iPhone ve iPad cihazlar için yeni bir güncelleme sunuldu. Bu güncelleme, yıllar sonra iPhone akıllı cihazınızın ayarlarına girmek içinde bir sebep olabilir. 

iPhone kamerası çocukluk çağında otizmi tespit edebilecek!iPhone kamerası çocukluk çağında otizmi tespit edebilecek!

iPhone 6 gibi eski iPhone'lara güncelleme

Geçtiğimiz hafta içerisinde iOS 15 güncellemesiyle güvenlik ile ilgili gelişmeler, yeni iPhone cihazlar içinde sunuldu. Fakat hala iPhone 6 ve daha eski olan iPhone cihazları kullanan pek çok kişi vardır. Apple bu kişileri yok saymayarak getirdiği güvenlik güncellemesinden bazılarını eski cihazlar içinde gönderdi. iOS 12.5.5 sürümüne sahip olan bu güncellemeyi şu iPhone ve iPad cihazlara indirebilirsiniz:

iPhone 5S

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPod touch 6

iPad Air (birinci nesil)

iPad mini 2

iPad mini 3

Yukarıda yer alan cihazların temel olarak ortak yönü, iOS 12'den sonra güncelleme almamış olmalarıdır. Bu sebeple yeni yayınlanan sürüm numarası da iOS 12'ye yapılmış bir ekleme odluğu görülüyor. Listede yer almayan eski cihazlar güncellemeyi yükleyemeyecekler. 

iOS 12.5.5 güncellemesi 

Üreticiler eski cihazları için güncelleme yayınladıkları zaman tüketicilerin aklına her zaman aynı şüphe düşer. Söz konusu bu güncellemelerin akıllı cihazları yavaşlatma ihtimali mevcuttaki kötü denilecek kıvamda performans sergileyen cihazların daha da kötü olmasına sebep olabiliyor. Bu güncellemenin detayları henüz tam olarak bilinmiyor olsa da Apple'ın yaptığı açıklamaya göre içeriği tümüyle güvenlik anlamında ve küçük optimizasyonlar bulunuyor.

Zaten birkaç gündür gündemde olan iOS şu an için adından söz ettirirken iPhone 12 gibi eski işletim sistemleri için bir güncelleme yapılması beklenmiyordu. Söz konusu güncellemeye güvenmek elbette ki kullanıcılara kalmış ir durumdur. Cihazınızın performansını etkileyip etkilemeyeceği şu an için bilinen bir durum değildir. Yavaşlatmaması halinde daha güvenli bir internet kullanımı da elde edebilirsiniz. Yani şöyle ki görünürde söz konusu bu güncellemenin cihazınız için kaybettireceği bir durum yoktur. 

 


iPhone 14 Pro'nun nokta çentikli ekran ile gelmesi bekleniyor!iPhone 14 Pro'nun nokta çentikli ekran ile gelmesi bekleniyor!
iPad mini ve iPhone 13 Pro teslimatının ertelendiği duyurulduiPad mini ve iPhone 13 Pro teslimatının ertelendiği duyuruldu

PAYLAŞ