Eski iPhone Modelleri Neden Yavaşlıyor? - Haberler - indir.com

Eski iPhone Modelleri Neden Yavaşlıyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-12-20 10:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Soru-Cevap

Apple, telefon ve teknoloji dünyasında yazılım güncellemeleri ve kullanıcı güvenliği ile ön plana çıkmış bir şirket olarak bilinmektedir. Ancak Apple kullanıcıları son zamanlarda yayınlanan yazılım güncellemeleri ile alakalı şikayetlerde bulunmaya başladılar. Yıllardır her sene yeni bir modeli gelen iPhone cihazları o yılın en iyi modellerinden biri olmayı başarıyor. Ancak zaman geçtikçe ve yeni bir model ortaya çıkınca cihazlarda yavaşlamalar meydana geliyor.

Uzun zamandır tartışılan konulardan birisi olan eski iPhone'ların yavaşlama sebeplerini ele alacağız. Birçok kişi eski modellerin yavaşlama sebebi olarak yazılım güncellemelerinin verilmemesi olarak düşünüyor. Ancak yapılan performans testleri ve araştırmalarına göre bataryaların cihaz performansı noktasında bir faktörü etkisi gösterdiği ortaya çıkıyor. Araştırma sonuçlarına göre cihazların zamanla kötü performans göstermesinin sebebi olarak bataryalar ve yazılım güncellemeleri olarak gözüküyor.

Farklı iOS sürümleri ile test yapılan iPhone 6S modelleri test edildiğinde ise iOS 10.2'e sahip iPhone 6S'ler daha yüksek Geekbench puanı alırken iOS 10.2.1 ile çalışan sürümün daha düşük puan aldığı ortaya çıkıyor. Bu sonuç ise eski modellerde yazılım sürümü yükseldikçe performansın düştüğünü gösteriyor. Ayrıca yeni iOS sürümleri daha gelişmiş arayüz ve özellikler sunarken aynı enerjiye ihtiyaç duyuyor. Eski iPhone modellerinin bataryaları düşük olduğundan ötürü bu enerjiye yenik düşerek bir performans farkı ortaya sunuyor.

Eski modellerin performansı düştüğü için bataryadan daha az güç çekiyor ve bu sayede batarya ömrü kısalmamış bir model ortaya çıkıyor. Ancak bu sefer ise kullanıcı memnuniyetsizliği ve şikayetleri gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Bakalım Apple eski modelleri için özel bir iOS sürümü çıkartacak mı veya bu strateji her sene devam mı edecek göreceğiz.





PAYLAŞ