Eski iPhone modelleri için yeni bir güncelleme yayımlandı - Haberler - indir.com

Eski iPhone modelleri için yeni bir güncelleme yayımlandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-12 21:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

En yeni iOS sürüm güncellemesi alamaycak olan eski iPhone ve iPad cihazlar için Apple, geçtiğimiz ay iOS 12.5 güncellemesi yayınlamıştı. Şimdi ise aynı cihazlar için iOS 12.5.1 güncellemesini indirilmeye sundu. Güncelleme, COVID-19’a Maruz Kalma Bildirimleri özelliği ile alakalı hata düzeltmelerine sahip olduğu gözüküyor. ABD’li şirket Apple’ın iOS 12.5 sürümünü sürmesinden bir ay gibi bir süre sonra eski iPhone ve iPad cihazlar için bir güncelleme daha geldi. iOS 12.5.1 güncellemesi ile COVID-19’a Maruz Kalma Bildirimleri özelliğinde yaşanan bir hata düzeltmesi yer alıyor.

Günümüz olarak iOS 14 güncellemeleri sunmaya devam eden Apple, iOS 12.5’i geçtiğimiz ay eski nesil modellerine sunmuş ve cihazlar için COVID-19’a Maruz Kalma Bildirimleri için bir özellik getirmişti.

iOS ve Mac cihazlarında dosya aktarımı nasıl yapılır?iOS ve Mac cihazlarında dosya aktarımı nasıl yapılır?

iOS 12.5 ile gelen Maruz Kalma Bildirimleri nasıl çalışır?

COVID-19’a Marus Kalma Bildirimleri HES uygulamasına benzer olarak Bluetooth tabanlı bir hizmet ile çevreye sürekli sinyal yayın iPhone modelleri, sosyal mesafenin aşılması durumunda kullanıcıları uyarıyor. Kullanıcıların COVID-19 test sonuçlarını da gönüllü olarak ekleyebildikleri bu sistemde pozitif bir kişiyle temas olduğu zaman gerekli uyarı yapılıp söz konusu duruma maruz kalan kullanıcı uyarılıyor. iOS 12.5.1 güncellemesi Apple’ın destek vermediği şu modeller için yayınlandı.

  • iPad Air
  • iPad mini 2
  • iPad mini 3
  • iPhone 5s
  • iPhone 6
  • iPhone 6 Plus
  • iPod touch 6. Nesil

Apple, iOS 14 desteği bulunmayan iPhone cihazları için sunduğu iOS 12.5.1 güncellemesi hakkında bir bilgi vermiyor. Ancak COVID 19’a ve önceki güncellemenin hata düzeltmelerine odaklanıldığı tahmin ediliyor. Söz konusu güncellemeyi cihazınıza kurmak için ise Ayarlar > Genel > Yazılım güncelleme adımlarını izleyerek güncelleyebilirsiniz. Şuan için güncellemenin getirmiş olduğu başka bir yenilik olmadığını belirtelim.


Kaç iPhone'da iOS 14 yüklü?Kaç iPhone'da iOS 14 yüklü?
iOS 15 güncellemesi alacak iPhone modelleriiOS 15 güncellemesi alacak iPhone modelleri

PAYLAŞ