Eski iPhone cihazlara Covid 19 özelliği geldi - Haberler - indir.com

Eski iPhone cihazlara Covid 19 özelliği geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-15 19:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Teknoloji şirketi Apple, iOS 14 desteği bulunmayan eski iPhone cihazları için bir yeni güncelleme daha yayınladı. iOS 12.5 olarak gözüken bu yeni güncelleme ile beraber iOS 14 ile beraber kullanıcılara gelen COVID-19 mazuriyet bildirim özelliği eski iPhone 6 gibi cihazlara gelmiş oluyor. Apple’ın kullanıcılarını düşündüğü bu güncelleme ile COVID-19 salgını kapsamında geliştirilen bir yazılım özelliği sunulmuş oluyor. “COVID-19 maruziyet bildirimi” olarak hazırlanan bu özel algoritma, kullanıcıların sosyal mesafeyi koruması ve bu sayede ise salgının artmaması için yardımcı oluyor. Yeni nesil iPhone cihazlarında zaten yer alan bu özellik artık bu güncelleme ile eski iPhone cihazlara da gelmiş oluyor.

Apple, iOS 14’ü desteklemeyen iPhone 6 gibi popüler olan modellere ise yazılım güncellemesi ile bu özelliği sunuyor. iOS 12.5 olarak yayınlanan bu güncelleme ile COVID-19 salgın bildirimi kullanıcılara getirilmiş oldu. Eski model COVID-19 maruziyet bildirimi kapsamında olan şirket, bazı güvenlik iyileştirmelerini de bu sürümle beraber eski iPhone kullanıcılarına getirmiş olacak.

iOS tabanlı Covid_19 uygulaması gizlilik ilkelerini hiçe sayıyoriOS tabanlı Covid_19 uygulaması gizlilik ilkelerini hiçe sayıyor

COVID-19 maruziyet bildirimi ne işe yarar?

COVID-19 maruziyet bildirimleri, HES uygulaması gibi Bluetooth tabanlı bir hizmet olarak çalışıyor. Çevreye sürekli sinyal yayan iPhone modelleri, sosyal mesafe açıldığı zaman kullanıcıları uyarıyor. Kullanıcıların, COVID-19 test sonuçlarını da istedikleri gibi ekleyebilme özelliğine sahip olan bu algoritma, pozitif bir kişiyle temas edildiği zaman ise gerekli uyarıyı kullanıcıya gönderiyor. Apple, iOS 14 desteklenmeyen iPhone cihazları için sunduğu iOS 12.5 güncellemesi ile kullanıcılara getirmiş oluyor. Bu güncelleme sadece COVID-19 hakkında bildirim yeniliğini getiriyor. Kullanıcıların salgınla mücadele ettiği şu dönemde şirketler ise kullanıcıların işine yarayacak olan özellikleri sunmaya devam ediyor. Bakalım bu yenilik eski iPhone modellerinde ne derece etkili olacak göreceğiz.  


iOS 14.2 güncellemesi iPhone'ların batarya kapasitesini düşürdüiOS 14.2 güncellemesi iPhone'ların batarya kapasitesini düşürdü
xCloud'un iOS ve PC için yayımlanacağı tarih belli olduxCloud'un iOS ve PC için yayımlanacağı tarih belli oldu

PAYLAŞ