Eski iOS Sürümlerinde, Kullanıcı Gizliliğini Tehlikeye Sokan Güvenlik Açıklıkları Mevcut - Haberler - indir.com

Eski iOS Sürümlerinde, Kullanıcı Gizliliğini Tehlikeye Sokan Güvenlik Açıklıkları Mevcut

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-06 13:30:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bazıları için akıllı telefonun en önemli noktalarından birisi hassas bilgilerinin korunması durumudur. Bu kişilere göre gizlilikleri ve güvenlikleri tamsa gerisi sadece teferruattır. Ki gerçekten de güvenlik önemlidir.

iPhone 5c, geçtiğimiz sene içerisinde San Bernardino'da düzenlenen bir terör eylemindeki teröriste ait bir telefondu ve FBI için bu yönü ile çok büyük öneme sahipti. FBI, kilitli bu iPhone'un içeriğine erişmek için Apple'ın, kendilerine aygıta erişim izni vermesini istedi. Apple elinden gelen yollarla yardımcı olsa da bu FBI'ı memnun etmemişti. Çünkü FBI'ın asıl istediği iOS'a bir arka kapının oluşturulmasıydı. Ancak Apple bunu hep reddetti ve haliyle gerilim arttı.

Her ne olursa olsun, iOS'a arka kapının açılması demek kullanıcı gizliliğinin arka plana atılması anlamına gelir ve bu da Apple'ın şirket politikalarına aykırı bir durumdu.

Ancak internete düşen bir rapor şok etkisi yaratmış durumda ve bu raporda ilginç olan bir şeyler var.

Sızdırılmış olan bu raporda, ünlü Cellebrite firmasının, BlackBerry, Android ve eski iPhone'lar gibi pek çok farklı cihazdan milyonlarca veriyi kilitli olmalarına rağmen çıkarabildiği iddia ediliyor. Şirketin, sadece Ocak ayında, 900GB'dan fazla veriyi cihazlardan çıkarttığı ve çeşitli ülkenin güvenlik güçlerine sattığı yine bu raporda belirtiliyor.

Burada eski iPhone'lar denilirken kastedilen tam olarak eski iOS sürümü ile çalıştıran ya da çalıştırmak zorunda kalan iPhone'lar olduğunu söylememizde fayda var. Zaten yapılan bu sızıntı raporda, güncel iOS sürümü çalıştıran cihazlara Cellebrite firmasının erişim sağlayamadığı bilgisi.

Firmanın geliştirdiği yöntem sadece eski iOS sürümlerinde işe yarıyor. Özetleyecek olursak eğer, her ne olursa olsun Apple'ın yayınladığı en yeni iOS sürümüne geçiş yapmak güvenliğiniz için büyük önem taşıyor.





PAYLAŞ