Eski Apple çalışanlarının kurduğu Nuvia yatırım almaya devam ediyor - Haberler - indir.com

Eski Apple çalışanlarının kurduğu Nuvia yatırım almaya devam ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-29 15:00:03
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Apple ile yakın dönem içerisinde hukuki bir mücadeleye de girişen Nuvia girişimi; devrimsel yonga tasarımını hayata geçirmek için yatırım turları yapmaya devam ediyor.

Enerji verimliliği konusunda adeta bir devrim yapma vaadi ile eski Apple çalışanları tarafından kurulmuş olan Nuvia girişimi; tüm hukuki kavgalara rağmen hız kesmeden büyümeye devam ediyor. Söz konusu girişim önemli bir yatırım aldı.

Apple podcastler toplayıp bunları koleksiyon haline getiren Scout FM girişimini satın aldıApple podcastler toplayıp bunları koleksiyon haline getiren Scout FM girişimini satın aldı

Nuvia nedir?

Nuvia girişimi Apple A serisi yonga setlerinin geliştirilmesi sürecinde önemli bir rol oynayan Gerard Williams III ve arkadaşları tarafından kuruldu. Enerji verimliliği konusunda devrim yaratacak bir yonga tasarımı vadeden Nuvia kısa sürede 53 Milyon Dolar yatırım almayı başarmıştı.

Sonrasında ise Apple tarafından çalıştığı esnada şirket kurmaya ve çalışma arkadaşlarını kandırmaya kalktığı konusunda mahkemeye verilmişti. Willams da Apple’ın haksız olarak dayatmalar yaptığı iddiası ile karşı şikayette bulunmuştu.

Yaşanan hukuk mücadelesine rağmen Nuvia sektörde ilgi görmeye kaldığı yerden devam ediyor. Son yapılan yatırım turunda birkaç yatırımcının oluşturduğu ortaklık toplamda 240 Milyon Dolar civarında finans desteği sağlamaya karar verdi. Böylece toplamda 300 milyon Dolara yakın bir fon elde edildi.

Nuvia elde ettiği bu fon ile vadettiği devrimsel yongaların geliştirilmesi sürecini hızlandıracak. Sunuculara yönelik olarak çalışan Nuvia hali hazırda Phoenix adını verdiği verimlilik odaklı bir çekirdek üzerinde çalışmalar yapıyor. Bu çekirdeği temel alan Orion adında bir işlemci de geliştiriyor. Bu tasarımlar bulut yüklerinde dikkat çekici bir verimlilik ve performans sunuyor.

Henüz Nuvia’nın ne zaman ilk ürünlerini piyasaya çıkaracağı bilinmiyor ancak beklentiler yüksek. İşler yolunda giderse gelecek yıl içerisinde Nuvia’nın ilk işlemcisini tanıtması sürpriz olmayacaktır.



PAYLAŞ