Eski Android yazılımlarını riske atan sorun çözüldü - Haberler - indir.com

Eski Android yazılımlarını riske atan sorun çözüldü

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-23 19:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Let's Encrypt, Kasım ayında IdenTrust şirketi ile olan anlaşmalarının sona erdiğini, ve bu nedenle Android 7.1.1 ve önceki sürümlere sahip olan cihazların artık pek çok web sitesine artık erişemeyeceğini duyurmuştu. Kararda yeni bir değişiklik yapan şirket IdenTrust ile olan anlaşmasını 2024 yılına kadar sürdürme kararı aldı.

Kasım ayında Let’s Encrypt’in sunmuş olduğu SSL/TLS sertifikalarına sahip web sitelerinin, eski Android işletim sistemine sahip cihazlarda artık kullanılamayacağını açıklamıştı. Bunun nedeni ise, Let’s Encrypt ile IdenTrust arasındaki çapraz imzalı sertifika ilişkilerinin sonlanmasıydı.

Android Auto Türkiye'ye geliyorAndroid Auto Türkiye'ye geliyor

Bu karar pek çok Android kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılandı. Bir süre sonra yeni bir anlaşma yapan Let’s Encrypt, “kullanıcıları mağdur etmemek adına” IdenTrust ile yeni bir anlaşmayı onayladıklarını duyurdu. Bu anlaşmaya göre şirketler arasındaki ortaklık 2024 yılına kadar devam edecek.

Google ve Qualcomm güncellemeleri 4 seneye çıkaracak bir anlaşma yaptı

Let’s Encrypt, web sunucularının ücretsiz bir şekilde SSL/TLS köklü sertifikaları almasını sağlıyordu. Bu sertifikanın amacı ise http yerine https kullanımının yaygınlaştırılmasını sağlamaktı. Let’s Encrypt’in sunduğu sertifika, sertifika otoritesi olarak görevlendirilen IdenTrust tarafından çapraz olarak imzalanarak onaylanıyordu.

Şirketler yeniden anlaştı

Kasım ayında şirketlerin arasındaki anlaşmanın son bulması ise birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğratmıştı. Bu anlaşmanın bitmesi Android 7.1.1 kullanıcılarının ve daha eski sürümü kullanan kullanıcıların artık birçok web sitesine erişim sağlayamayacağı anlamına geliyordu. Bu sürümlere sahip kullanıcıların cihazlarını rahat rahat kullanmaya devam etmesi için Mozilla Firefox tarayıcısı kullanmak zorunda kalacaktı. Ancak aradan çok zaman geçmeden şirketler bu konuda uzlaşma sağlamayı başardı. Let’s Encrypt, IdenTrust ile olan anlaşmalarını yenilediklerini dile getirerek web sitelerinin 2024 yılına kadar düzgün bir şekilde çalışmaya devam edeceğini söyledi. Bu sayede eski Android yazılımına sahip cihazlar üç sene daha güvence altına alınmış oldu.

 


Xiaomi Android 11 güncellemesi alacak yeni cihazları açıkladıXiaomi Android 11 güncellemesi alacak yeni cihazları açıkladı
Keyifli vakit geçirebileceğiniz Android oyunlarKeyifli vakit geçirebileceğiniz Android oyunlar

PAYLAŞ