Escobar’ın kardeşi Apple ile davalık oldu - Haberler - indir.com

Escobar’ın kardeşi Apple ile davalık oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-28 13:31:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Geçtiğimiz aylarda eski iPhone modellerini yavaşlattığı için davalık olan Apple bu kez Escobar’ın kardeşi ile mahkemelik oldu.

Katlanabilir ekranlı telefon pazarında rekabetin güçlü isimlerinden olan Roberto Escobar, geçtiğimiz aylarda ilgi çekici yeni bir modeli kullanıcılarının beğenisine sunmuştu. Teknoloji firmalarıyla adından tekrar söz ettiren Escobar Apple ile mahkemeye çıkacak.

Brezilyalı bir şirket Apple'a iPhone yüzünden dava açtıBrezilyalı bir şirket Apple'a iPhone yüzünden dava açtı

Kardeş Escobar tarafından piyasaya sürülen yeni katlanabilir telefon teknoloji dünyasında oldukça konuşulmuştu. Ancak bir süre sonra telefonun bir dolandırıcılık ürünü olduğu ortaya çıkmıştı. Ortaya çıkarken Samsung’u hedef alan akıllı telefon modeli hakkındaki gerçek sonradan fark edilmişti.

Daha önceden teknoloji dünyasına adım atan kardeş Escobar, şimdi dünyanın teknoloji devi Apple ile davalık olmasıyla gündemi sarstı. Hali hazırda dolandırıcılık söylemleri devam ederken şirketin böyle bir davanın ortaya çıkması oldukça şaşırttı. Apple dava eden kardeş Escobar, şirketi güvenlik ihlalleri yüzünden mahkemeye verdi. Davanın tazminatı için belirlenen tutar ise 2.6 milyar dolar olarak belirlendi.

Türk bir yazılımcı Apple'ın güvenlik açığını ortaya çıkardı

Escobar’ın kardeşi mahkemeye konu olarak,  Apple mağazasında yaşananları taşıdı. Konu hakkında yapılan açıklamalara göre iPhone X almak için Apple çalışanından destek almak için mağazaya giden Roberto Escobar, çalışanın “piyasadaki en güvenli cihaz” ve “asla güvenlik zafiyeti olmaz” ifadelerini aktararak bu açıklamalara rağmen telefonda güvenlik sorunları yaşandığını belirtti. Bu haberin ortaya çıkmasının ardından davaya ilişkin sorular beraberinde gelse de Apple’dan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 


Apple yeni iPad Magic Keyboard patenti aldıApple yeni iPad Magic Keyboard patenti aldı
Huawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyorHuawei ve Apple arasındaki rekabet güçleniyor

PAYLAŞ