Epic Games'ten Steam Hakkında Açıklama - Haberler - indir.com

Epic Games'ten Steam Hakkında Açıklama

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-26 22:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerde oyun piyasasındaki çeşitlilik ve rekabet oldukça artmış durumda. Bu  durum internette birçok oyun dijital oyun mağazasının da açılmasını sağladı. Piyasanın en büyük iki ismi ise, Steam ve Epic Games. Bu iki büyük isim arasında ciddi bir rekabet söz konusu.

Fortinite ve Unreal Engine Gamest'en güç alan Steam varlığını uzun süre daha sürdürecek olan dijital mağazalar arasında. Ancak tarafların rekabetine, oyunlardan aldıkları komisyon oranları ve kampanya çeşitliliği girdiğinde Epic Games'in gayet emin adımlarla ilerlediği görülüyor.

31 TL'lik Steam Oyunu Epic Games'te Ücretsiz Yayında31 TL'lik Steam Oyunu Epic Games'te Ücretsiz Yayında

Epic Games, kendi oyun mağazasını kuruyor

Epic Games, Steam'e göre çok daha düşük bir komisyonla çalışıyor. Bunun yanı sıra iki hafta bir belirli tarihler arasında sevilen oyunları da ücretsiz olarak indirilmesine izin veren Epic Games, oyun severlerin son dönemlerde gözdesi haline gelmiş durumda. Bir yenilik ise mağazaya özel oyunlarla gelmişti. Sadece Epic Games üzerinden indirilebilecek olan oyunlar rekabeti oldukça kızdırmış ve tepki çekmişti. Firma CEO'su özel oyunlardan vazgeçmek için ise Steam'e komisyon şartı koştu.

İki mağazada oldukça başarılı oyunlara sahip. Özel oyunlar dışında tek farkları ise aldıkları komisyon oranları. Steam oyun yapımcılarından yüzde 30 komisyon alıyor. Bu rakam başlarda normal karşılansa da gelişen dijital oyun sektöründeki çeşitlilik göz önünde bulundurulduğunda oldukça ciddi bir rakama dönüşüyor. Tabi ki oyun komisyonu satışlar artıp belirli bir rakama ulaştıktan sonra yüzde 20'ye kadar düşüyor ancak bir oyun yapımcısının bu başarıyı yakalaması için zaman gerekiyor. Epic Games ise oyun yapımcılarından sadece yüzde 12 komisyon alarak hem kendine, hem de yapımcılarına kazandırıyor. Oyun gelirlerinin yüzde 88'lik kısmı kesintisiz bir şekilde oyun yapımcılarına ait oluyor. 

Epic Games geliriyle, 2018 yılına damga vurdu

Özel Oyunlara Karşılık Komisyonu Düşürün!

Epic Games'in özel oyunlarında Metro Exodus, The Division 2 gibi önemli oyunlar mevcut ve bu oyunlara Steam kullanıcıları ulaşamıyor. İlerleyen zamanlarda oyun severler tarafından merakla beklenen Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls ve Heavy Rain gibi oyunlar da Epic Games’de yerlerini alacak.

Epic Games CEO'su ise Steam'e twitter üzerinden bir teklifte bulundu. Steam'in oyun komisyonlarını kendileri gibi yüzde 12'ye çekmesi durumunda özel oyunlardan vazgeçeceklerini söyledi. Bu çıkış Epic Games'in kısa zaman içerisinde oyun piyasasında ne kadar güçlendiğinin de bir kanıtı. Bu durum karşısındna Steam nasıl bir yaklaşım izleyecek bu da merak edilen konular arasında.


İlgili uygulamalar
Epic Games Store 85 Milyon Kullanıcıya EriştiEpic Games Store 85 Milyon Kullanıcıya Erişti
Epic Games Store, Steam geliştiricilerini kendisine çekecekEpic Games Store, Steam geliştiricilerini kendisine çekecek

PAYLAŞ