Epic Games'in geliştiricilere ödediği para belli oldu - Haberler - indir.com

Epic Games'in geliştiricilere ödediği para belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-05 10:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

2018 yılından bu yana ücretsiz oyun kampanyaları gerçekleştiren Epic Games’in bu oyunlar için geliştiricilere ne kadar ödeme yaptığı belli oldu. Apple ile devam eden dava sürecinde ortaya çıkan bir belgeye göre Epic Games’in Ocak-Eylül 2019’da milyonlarca dolar ödeme yaptığı ve bu ödemeler sonucunda ise 5 milyon yeni kullanıcı kazandırdığı belli oldu. Son yıllarda oldukça popüler olan oyun platformu Epic Games, 2018 yılından beri oyuncuların ilgisini çekmek için ücretsiz oyun kampanyaları gerçekleştirmeye devam ediyor. Haftalık olarak yenilenen bu oyun kampanyaları kapsamında birçok oyun ücretsiz sunulurken, bu sayede milyonlarca yeni kullanıcı kazanmayı başarıyor. Diğer yandan Epic Games’in ücretsiz hale getirmiş olduğu oyunlar arasında bazı ufak yapımlar olsa da, bazı anlarda GTA 5 gibi üst seviye popüler oyunlarda sunuluyor.

Epic Games’in geliştiricilere ödediği para belli oldu

Epic Games'in bu haftaki ücretsiz oyunları açıklandıEpic Games'in bu haftaki ücretsiz oyunları açıklandı

Epic Games’in oyunu ücretsiz hale getirmek için bazı ödemeler yapması gerekiyor. Şirket geliştiriciler ile anlaşıp oyunu ücretsiz hal getirirken, oyun için belli miktarda ödeme gerçekleştiriyor. Bu ödeme ise oyunun kampanyasından kaç kişinin faydalandığını ve normal fiyatına göre değişiklik gösteriyor. Bazı ortaya çıkan belgeler ise bu fiyatları karşımıza çıkartıyor. Video oyun şirketi GameDiscoverCo’nun kurucusu Simon Carless tarafından yayınlanan görüntüye göre Epic Games’in Ocak-Eylül 2019 arasında ücretsiz oyunlar için geliştiricilere ödediği para belli oldu.

Buna göre 11 milyon 658 bin dolar ödeme yapmak zorunda kalmış durumda. Bu kampanyalardan 104 milyonda fazla kullanıcı faydalanmış olurken, Epic Games bu 9 aylık sürede 5 milyon civarında yeni kullanıcı kazanmış durumda. Epic Games’in ayrıca Batman: Arkham için 1.5 milyon dolar ödemek zorunda kalırken,6.5 milyon oyuncu faydalanırken, Epic Games ise 613 bin 912 yeni kullanıcı kazanmış durumda.


Epic Games'de, Steam'e göre daha az iade yapılıyorEpic Games'de, Steam'e göre daha az iade yapılıyor
Epic Games 100 dolarlık eklentiyi ücretsiz veriyorEpic Games 100 dolarlık eklentiyi ücretsiz veriyor

PAYLAŞ