Epic Games'de, Steam'e göre daha az iade yapılıyor - Haberler - indir.com

Epic Games'de, Steam'e göre daha az iade yapılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-29 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dijital oyun platformları arasındaki rekabet kıyasıya devam ediyor. PC oyuncularının daha çok tercih ettiği internetten oyun satın alım noktasında birçok platform bulunuyor. Bunlar arasında en popülerlerinden birisi ise GOG oluyor. GOG, iade oranı ile pazarın lideri Steam’e fark attığı gözüküyor. Fiziksel mağazalarda olmayıp dijital mağazalarda olan olumlu durumlardan birisi de kolay iade seçeneği oluyor. Satın aldığınız oyunu iade etmek istediğinizde mağazaya gitmek oldukça zahmetli olabiliyor. Dijital servislerin birkaç tıkla sağlamış olduğu avantajlar sebebiyle dijital pazarlarda daha yüksek bir iade oranı oluyor.

GOG üzerinden alınan iade sayısı rakiplere fark etti

Evde kalanlar için GOG'un ücretsiz oyunlarıEvde kalanlar için GOG'un ücretsiz oyunları

Tüm dijital oyun servisleri oyunları iade etme imkanı tanıyor. İade politikaları noktasında ise oyunu belli bir saatten fazla oynamamış olmak ve satın alımdan ise 1-2 hafta geçmemiş olması gerekiyor. Steam’in rakiplerinden olan GOG ise geçtiğimiz yıl iade politikasını güncelleyerek müşterilere satın alımdan 30 gün sonrasına kadar iade şansı tanımaya başlamıştı. GOG 2020 verilerine göre platformun iade oranı yüzde 1.39 olarak açıklanmıştı. Steam’in 2020 yılındaki iade oranı ise analistlere göre tahminen yüzde 5-8 civarında oluyor. GOG, müşterilerine daha geniş iade koşulları sunmuş olsa da, iade oranının az olması başarı olarak gözüküyor.

GOG’daki oyun sayısı 2700 civarında olurken Steam’deki oyun sayısı 50.000 seviyesinde oluyor. Bu kapsamda oyuncuların alabileceği daha az oyun bulunuyor. Ancak az oyun olmasına karşılık iade oranı da düşük olması bekleniyor. GOG’un yüzde 1.39 iade oranı ile müşterilerine daha iyi bir deneyim sunduğu gözüküyor. Şuan ki verilere göre oyun dünyasının en büyük dijital mağazası olan Steam, Epic Games Store, verdiği ücretsiz oyunlar ile Steam’a karşı güçlü bir rekabet oluşturuyor. Şirket geçtiğimiz yaz GTA 5 oyununu ücretsiz vermesi ile adından söz ettirmişti.


GOG Galaxy 2.0, Epic Games Store desteğine kavuştuGOG Galaxy 2.0, Epic Games Store desteğine kavuştu
AMD, Van Gogh adlı APU'yu duyurduAMD, Van Gogh adlı APU'yu duyurdu

PAYLAŞ