Epic Games yüklü miktarda para kaybediyor - Haberler - indir.com

Epic Games yüklü miktarda para kaybediyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-12 11:31:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Oyun dünyasında rekabet hız kesmeden devam ediyor. Teknoloji ilerledikçe bu piyasadaki rekabette şekil değiştirmeye başladı. İnternet kullanımın artmasıyla birlikte dijital oyunlar pazarda büyük bir değere sahip oldu. Origin, Steam ve Epic Games gibi platformlar arasındaki rekabette günden güne artıyor.

2018 senesinde hayatımıza dahil olan Epic Games Store, Tencent gibi büyük oyun şirketlerini arkasına alarak piyasaya güçlü bir giriş yapmıştı. Oyun dünyasında kendine iyi bir yer edinmek isteyen ve gelirlerini arttırmak isteyen şirket büyük bir çaba harcıyor. Haftalık yayımladığı ücretsiz oyunlardan oyun politikasına kadar pek çok şeyle adından söz ettiren şirket oyun geliştiricilerine ön ödeme yaparak, geliştiricilerin oyunları ilk kendi platformunda yayımlaması için ikna etmişti.

Epic Games dizüstü bilgisayarlarda pilleri sömürüyorEpic Games dizüstü bilgisayarlarda pilleri sömürüyor

Epic Games ve Apple davasında yeni gelişmeler

Konuyla ilgili olarak IGN’De yayımlanan bir habere göre şirket bu politikası yüzünden büyük bir mali zarara uğradı. Market hacimini arttırmak için cebinden yiyen şirket, bu politikayı hayata geçirmek için büyük meblalar ödedi. Bunun yanı sıra şirketin haftalık olarak yayımladığı ücretsiz oyunlardan da zarar ettiği ortaya çıktı. Epic Games, bedava oyunlar ve özel oyunlar için sadece 2020 senesinde 444 milyon dolarlık ödeme yaptı. Ve şirket bu masrafın sadece 265 milyon dolarlık bir kısmını geri kazanabildi. Bu rakamlara 2019 senesindeki 180 milyon dolarlık zarar da eklenince, şirketin son iki senede ki zararı 300 milyon doları aşıyor. Metro Exodus, Control ve Total War Saga: Troy gibi yapımlar nedeniyle ciddi ödemeler yapmak durumunda kalan şirket, şu an için zararı dert etmiyor.

Epic Games bunu bir zarar olarak görmüyor

Apple ile davası hala devam etmekte olan şirket için bu zarar şimdilik bir sorun değil. Apple‘ın açıkladığı rakamlarla ve konu hakkındaki yapılan haberlere tepki gösteren şirket, bu duruma itiraz etti. Epic Games‘in açıklamalarına göre bu rakamlar şirket için bir zarar değil aksine bir yatırım. Şirketin CEO‘su Tim Sweeney yaptığı açıklamada şirketin geçtiğimiz yıl elde ettiği başarıları övdü. Ayrıca konuyla ilgili de açıklama yapan CEO, her işletmenin başlarda zarar etme ihtimalinin bulunduğunun altını çizdi. Bu politika ile şirketin bir nevi geleceğe yatırım yaptığını açıklayan Tim Sweeney bunun uzun vadede şirket için iyi olacağını düşünüyor. Epic Games geçtiğimiz sene içinde 103 adet bedava oyun dağıtmıştı. Bu oyunları ise yaklaşık 750 milyon hesap aldı. Bununla birlikte şirket, geçtiğimiz sene 160 milyondan fazla yeni kullanıcı kazandı. Şirketin paylaştığı tabloya göre geçtiğimiz sene oyuncular platform içinde 700 milyon dolardan fazla harcama yaptı. Bu harcamanın 265 milyon dolarlık kısmı, üçüncü parti geliştiricilerin yaptığı oyunlardan elde edilmiş durumda. Yani şirketin kazandığı paranın büyük bir kısmını kendi geliştirdiği oyunlara borçlu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu yapımlar arasında da en popüler olanı ise kuşkusuz ki Fortnite.

Fakat Apple’a göre Epic Games’in geleceği pek d parlak değil. Şirketin paylaştığı rakamlara ilaveler yapan teknoloji devi Epic Games’in zararının bu sene daha da artacağını açıkladı. Apple’a göre oyun şirketi bu şekilde devam ederse bu senenin sonunda 600 milyon doların üzerinde bir zararla karşılaşabilir.


Epic Games bahar indirimlerine hızlı başladıEpic Games bahar indirimlerine hızlı başladı
Epic Games'i Apple davasında komik duruma düştüEpic Games'i Apple davasında komik duruma düştü

PAYLAŞ