Epic Games yöneticisi işlemci ısınma sorunun çözüleceğini açıkladı - Haberler - indir.com

Epic Games yöneticisi işlemci ısınma sorunun çözüleceğini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-30 23:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bir süredir bilgisayarlarda neden olduğu işlemci sorunuyla gündeme gelen Epic Games bu sorunu çözmek için kolları sıvadı. Konu hakkında açıklama yapan Epic Games yöneticisi sorunun farkında olduklarını ve geliştirici ekibin sorunu düzeltmek için çalıştıklarını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta, Epic Games'in başlatıcısının CPU'da ısınmaya sebep olmaya başlamıştı. Hatta bu sorun, herhangi bir işlemin ya da oyun güncellemesinin yapılmadığı durumlarda da aynı olarak karşımıza çıkıyordu.

Epic Games, yılbaşı özel 60 TL kupon veriyorEpic Games, yılbaşı özel 60 TL kupon veriyor

Bunun yanı sıra başlatıcının tamamen boşta olduğu ve herhangi bir işlem yapmadığı durumlarda dâhil olmak üzere birden çok sunucuya trafik yönlendirdiği yönünde de şikayetler gelmeye başlamıştı ki bu sorunlarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Epic Games'in geliştirme ekibinde yer alan bir mühendis konu hakkında açıklama yaparak, söz konusu sorunun farkında olduklarını ve kısa sürede düzeltilmesi için çalışmalara başladıklarını duyurdu. Epic Games mühendisi konun detayları hakkında açıklama yapmasa da, yaşanan bu sorunun başlatıcıdaki bir hatadan kaynaklandığı dile getirdi.

Epic Games mühendisleri sorunu çözmeye çalışıyor

Epic Games'in başlatıcısındaki bu sorun, Reddit'teki AMD subreddit'inde ortaya çıkmıştı. Ryzen işlemci kullanan pek çok kullanıcı, Epic Games tamamen boşta olsa dahi işlemcilerinin sıcaklığının arttığını dile getirmişti. Üstelik bu sorun sadece Ryzen işlemcilerde de görülmedi. Kısa bir süre sonra Intel işlemcilerde de benzer bir sorun oluştuğu kayıt edilmişti.

Epic Games'in ücretsiz oyunlarının yer aldığı liste sızdırıldı

Epic Games Yayın Strateji Direktörü Sergey Galyonkin, geliştirme ekibinin sorunu tespit ettiğini ve çözüm üstünde çalışıldığını ve bu sorun giderildiğine yama notunda sorunun düzeltildiğinin belirtileceğini açıkladı.


Epic Games, 104 TL'lik oyunu bedava yaptıEpic Games, 104 TL'lik oyunu bedava yaptı
Stranded Deep, Epic Games'te ücretsizStranded Deep, Epic Games'te ücretsiz

PAYLAŞ