Epic Games ve Fortnite polis araçları için şaşırtıcı bir karar verdi - Haberler - indir.com

Epic Games ve Fortnite polis araçları için şaşırtıcı bir karar verdi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-22 20:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

3 yıl önce piyasaya sürülen ve çok büyük bir oyuncu kitlesine ulaşan Fortnite yapımında yer alan polis araçları için ilginç bir gerçek gün yüzüne çıktı. Birçok oyuncunun bir süre boyunca fark etmediği bu olay bugün itibari ile oyuncular tarafından hissedilmeye başladı.

Epic Games ve Fortnite polis araçları için şaşırtıcı bir karar verdi

25 Mayıs 2020 tarihinde hayatını kaybeden George Floyd, Black Lives Matter akımının başlama sebebi olmuştu. Bir polis tarafında göz altına alınma işlemi tarafından nefessiz bırakılarak öldürülen 46 yaşındaki ABD'li Floy, Epic Games'in Fortnite oyunu için önemli bir değişiklik yapmasına sebep oldu. 

Mount & Blade II: Bannelord Epic Games'te büyük indirimle satıştaMount & Blade II: Bannelord Epic Games'te büyük indirimle satışta

Son zamanlarda birçok oyunu ücretsiz bir şekilde dağıtmaya başlaması ve bu oyunların başında GTA V'in gelmesi ile gündeme gelen Epic Games, büyük kitleli oyunu Fortnite'da yer alan polis araçlarını ortadan kaldırdı. Bazı kaynaklar bu hareketin son derece duyarlı bir davranış olduğunu belirtti.

GTA Online, Red Dead Online ve Call of Duty: Modern Warfare üçlüsü de bu akımı desteklen oyunlar arasında yerlerini almıştı. Bunun dışında Epic Games tarafından yapılan bir açıklamada oyuncuların siyasi konuşmalar sebebi ile herhangi bir cezaya maruz kalmayacağı duyurulmuştu.

Birçok oyun şirketi dünyanın her yerinde ticaret yapabilmek için bu tür meselelerde tarafsız bir tavır sergilemeye özen gösteriyor olsa da bu gibi toplumsal olaylar karşısında da sessiz kalmıyor. Oyuncular bu sebepten dolayı şu sıralar Fortnite üzerinden herhangi bir polis arabasına rastlanmıyor.

Kamyonlara, binek otomobillere ve dondurma araçlarına ev sahipliği yapan Fortnite, son 5 gündür Creative isimli oyun modunda yer alan polis araçlarını hurdalığa atıyor. Oyuncular, bu araçların bir geri dönüşüm sistemi ile normal bir otomobile dönüştürüldüğünü söylüyor.

Sonuç olarak Minneapolis'de yaşanan bir olayın ünlü oyun şirketlerini nasıl etkilediğine şahit olduk. Bazı oyuncular bu kararın yanlış olduğunu düşünüyor olsalar da diğer oyuncuları bu kararın son derece hassas olduğunu belirtiyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ