Epic Games ve Apple arasında

Epic Games ve Apple arasında "Muz" tartışması

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-12 14:31:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Epic Games ile Apple yeni bir karakter üzerinden karşı karşıya geldi. İki dev şirket arasındaki dava yeni tartışmalar ile farklı bir boyuta ulaştı

Epic Games ile Apple arasında uzun zamandan beri bir dava konusu bulunuyordu. Rekabet üzerinden açılan davada, Epic Games tarafından Apple’a yönelik çeşitli suçlamalar yöneltilmişti. Dava sürerken, davanın seyri oldukça değişik bir hal aldı. Geçtiğimiz günlerde 2. Haftasına giren davada, iki şirket temsilcileri ve avukatları mahkemede karşı karşıya geldi. Ancak mahkemede rekabet üzerinden savunmanın yapılması beklense de Fornite adlı oyunda yer alan Peely adlı karakter, mahkemenin başrolü oldu.

Epic Games PS özel oyunları için 200 milyon doları gözden çıkardıEpic Games PS özel oyunları için 200 milyon doları gözden çıkardı

Mahkemede en çok muz karakteri konuşuldu

Mahkemede karakter Peely üzerinden Apple avukatı ve Epic Games’in pazarlama direktörü Matthew Weissinger arasında ilginç bir diyalog içerisine yaşandı. Mahkemede yaşana ve gündeme gelen bu durum, iki şirketin de ağır bir şekilde eleştirilmesine neden oldu. Apple tarafından mahkemede yapılan savunmada, Epic Games’in oyunlarında sürekli saldırgan ve cinsellik üzerine karakterler ve içerikler sunduğu belirtildi. Apple savunmasında ana karakterlerden birisi de Peely isimli muz karakter oldu. Mahkemede bir haberci tarafından alınan notlar basında geniş bir yer buldu. İki isim arasındaki diyalog ise şöyle;

Apple Avukatı: “Burada takım elbise giyen büyük sarı bir muz var mı?”

Weissinger: “Evet, bu Peely.”

Apple Avukatı: “Şu anda federal bir mahkemede olduğumuz için çıplak bir muz yerine takım elbise giyen bir muzun daha iyi olacağını düşündük”.

Bu noktada söz konusu muhabir Apple’ın avukatının şakacı bir tavırla davrandığını ancak özellikle “çıplak muz” ifadesini kullandığını belirtiyor. Söz konusu çıplak muzun cinsel bir obje olduğu konusunda mahkemeyi ikna etmeye yönelik davranıyor. Bunun ardından Epic Games’in avukatı Weissinger’ı sorgulamaya geçiyor ve konu tekrar Peely’e geliyor.

Epic Games Avukatı: “Peely’i takım elbise olmadan göstermenin uygunsuz olduğu konusunda bir ima var. (Bu sırada Peely’nin yarı çıplak fotoğrafı mahkemeye gösteriliyor) Peely’nin kıyafetinde uygunsuz bir şey var mı?”

Weissinger: “Bu sadece bir muz hanımefendi.”

Mahkemede geçen bu konuşmalar, Apple’ın konuyu farklı yönlere çekmeye çalıştığını gösterirken herhangi bir sonuca varmayan ve mahkeme heyeti tarafından da çok önemsenmeyen çıplak muz karakteri, Epic Games için bir artı yaratabilir. Zira ülke basında yer alan haberlerin büyük bir bölümünde Apple’ın satış gelirleri ve oyun alanındaki tekelleşmesi üzerine Epic Games tarafından çok sıkı bir dosyanın hazırlandığı belirtiliyor.



PAYLAŞ