Epic Games Store 85 Milyon Kullanıcıya Erişti - Haberler - indir.com

Epic Games Store 85 Milyon Kullanıcıya Erişti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-25 15:56:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Henüz geçtiğimiz yılın Aralık ayında dijital oyun mağazası faaliyetlerine başlayan Epic Games Store’un 85 milyonluk kayıtlı oyuncu kitlesine eriştiği açıklandı. Dünyanın en popüler oyunları arasında bulunan Fornite’ın arkasında yer alan Epic Games, dijital oyun mağazası ile Steam’a rakip olarak piyasaya hızlı bir giriş yapmıştı. Fortnite cephesinde 250 milyon gibi devasa bir oyuncu kitlesi bulunurken, şirket bu alandaki başarısını farklı noktalara çekmek için dijital oyun mağazasını devreye sokmuştu. Kısa sürede oldukça yüksek bir başarıya erişen Epic Games Store, Aralık 2018’den itibariyle 85 milyon kayıtlı kullanıcıya erişmiş oldu.

Epic Games Store 85 Milyonluk Başarı

69 TL fiyata sahip olan oyun, Epic Games Store'da ücretsiz69 TL fiyata sahip olan oyun, Epic Games Store'da ücretsiz

Steam cephesinde olan %30 seviyelerine yakın komisyon oranını yüzde 12 oranlarına düşüren ve Unreal Engine sayesinde oyunlardan aldığı yüzde 5’lik kısım ile Epic Games Store satışlarından hiç almayacağını taahhüt eden şirket, pazardaki yerini sağlamlaştırmaya devam ediyor. Kullanıcı anketine göre Epic Games Store’da yer alan kullanıcıların yüzde 40’lık bölümünün Steam hesabı bulunmuyor. Epic Games Store ve Steam arasındas bu sıkı rekabet sürerken, her iki şirkette hanesinde kullanıcılarını tutmak için çeşitli fırsatlar sunmaya devam ediyorlar.

Bu noktada ise kullanıcılar her zaman kazanmış olurken geliştirici şirketler arasında da Epic Games Store’un oldukça avantajlı olduğu belirtiliyor. Steam’de yayınlanan Metro:Last Light’a göre 2.5 kat daha fazla kopya satmış durumda. Bakalım bu rekabette öne geçen taraf hangi isim olacak göreceğiz.  


31 TL'lik Steam Oyunu Epic Games'te Ücretsiz Yayında31 TL'lik Steam Oyunu Epic Games'te Ücretsiz Yayında

PAYLAŞ