Epic Games PS özel oyunları için 200 milyon doları gözden çıkardı - Haberler - indir.com

Epic Games PS özel oyunları için 200 milyon doları gözden çıkardı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-10 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Oyun dünyasının öne çıkan şirketlerinden olan Epic Games pazardaki rakiplerinin önüne geçebilmek için yeni adımlar atıyor. Oyun dünyasında hamleleriyle adından söz ettirmeyi başaran şirketin yeni hedefi PS özel oyunlarını kullanıcılarıyla buluşturabilmek. Şirket bunun için 200 milyon doları gözden çıkarmış durumda.

Oyun dünyasında şirketler arasındaki çekişme hız kesmeden devam ediyor. Steam’in en büyük rakibi olan Epic Games ise ileride sektörü domine etmeye kararlı gibi duruyor. Bir süredir Apple ile davası devam etmekte olan şirketin geçtiğimiz haftalarda ücretsiz oyunlar nedeniyle zarar ettiği ortaya çıkmış fakat şirket bunu bir zarar olarak değil, yatırım olarak gördüğünü açıklamıştı. Oldukça planlı adımlarla hareket eden Epic Games şimdi de gözünü PS özel oyunlarına çevirdi.

Epic Games 100 dolarlık eklentiyi ücretsiz veriyorEpic Games 100 dolarlık eklentiyi ücretsiz veriyor

Epic Games PS özel oyunları için kesenin ağzını açtı

Bildiğiniz üzere Sony’nin PlayStation modelleri için geliştirdiği özel oyunlar başka platformlarda yayımlanmıyor. Oyuncuların bu oyunları deneyimleyebilmek için PlayStation sahibi olmaları ya da PC versiyonu bulunan oyunları PS Store’dan satın almaları gerekiyor. Epic Games ise PS özel oyunlarını kendi platformunda da yayımlamak istiyor. Bugün ortaya çıkan bir belgeye göre şirket bunun için Sony’e yüklü bir miktar teklif etmiş.

Epic Games'de, Steam'e göre daha az iade yapılıyor

Epic Games, PlayStation özel oyunları için Sony’ tam 200 milyon dolarlık bir teklif yapmış. Epic Games’in 4-6 oyun için yapmış olduğu bu teklifte minimum garanti ibaresi de gözlerden kaçmadı. Bu ibare şirketin tek bir oyun için 200 milyon dolar ödeyebileceği iddialarını da gündeme getirdi. Bugüne dek iki PS özel oyunu Epic Games Store‘da satışa çıktı. Bu oyunlar ReadySet Heroes ve Predator Hunting Grounds. Ama Epic Games‘in bu iki oyun için 200 milyon dolarlık bir teklif yapması neredeyse imkansız. Ancak oyun dünyasında öne çıkmak isteyen şirketin, büyük yapımlar için kesesin ağzını açmış olduğu da kesin. Sony’nin de bir süredir PS özel oyunlarını PC için yayımlama düşüncesi olduğu göz önünde bulundurulursa Epic Games’in bu hamlesinin oldukça yerinde olduğunu söyleyebiliriz. Bugüne dek Horizon Zero Dawn, Days Gone ve Dead Stranding gibi PS özel oyunlarının PC versiyonlarını oyuncularla buluşturan şirket God of War, Uncharted gibi büyük serilerini de PC oyuncularına sunmak istiyor.

Bugüne dek ücretsiz oyunları için 9 ay da 11 milyon dolardan fazla harcama yapan Epic Games’in yatırımları konusunda agresif bir çizgi izlediğini de söyleyebiliriz. Bu noktada şirketin Sony’e yapmış olduğu teklif içinde beklenmedik bir sürpriz demek yanlış olur. Epic Games’in uzun vadedeki hedefi dijital platformlar arasında en büyük firma olmak. Sony’nin de Epic Games’in bir kısmına sahip olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Sony geçtiğimiz aylarda Epic Games‘e toplamda yarım milyar dolarlık yatırım yapmıştı. İki şirket arasındaki yakınlığı düşünecek olursak Sony’nin teklifi kabul etmesinin oldukça muhtemel olduğunu söyleyebiliriz. Tabi Sony henüz teklifi kabul etmiş değil. Sony’nin bu teklif hakkında nasıl bir karar vereceğini birlikte göreceğiz.

 


Epic Games'in geliştiricilere ödediği para belli olduEpic Games'in geliştiricilere ödediği para belli oldu
Epic Games 9 ayda 5 milyon yeni kullanıcı kazandıEpic Games 9 ayda 5 milyon yeni kullanıcı kazandı

PAYLAŞ