Epic Games merkezini ABD'ye taşıyor - Haberler - indir.com

Epic Games merkezini ABD'ye taşıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-05 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden bir tanesi olan Epic Games, ABD'de 91 bin metre karelik alana yayılan bir alışveriş merkezini satın aldı. Şirket, satın aldığı bu alışveriş merkezini, yeni ana merkezi haline getirecek. Özellikle de dijital oyun mağazasında yapmış olduğu ücretsiz oyun kampanyaları ile beraber dikkatleri üzerine toplamayı başaran Epic Games, yine dikkatleri üzerine çekecek bir hamle yaptı. Fakat şirket bu sefer verdiğiyle değil aldığıyla dikkatleri üzerine topluyor.

Oyun dünyasının son yıllar içerisinde dikkatleri üzerine toplamayı başaran şirketi, ABD'de bir alışveriş mağazasını satın satın aldı. Epic Games, ABD'nin North Carolina eyaletinin Cary şehrinde yer alan Cary Towne Center isimli 91 bin metre karelik alışveriş mağazasını satın alarak kendi bünyesine kattı.

Epic Games'in ücretsiz oyunlarının yer aldığı liste sızdırıldıEpic Games'in ücretsiz oyunlarının yer aldığı liste sızdırıldı

Epic Games, ABD'de alışveriş merkezinin sahibi oldu

Şirketin kendi bünyesine kattığı bu devasa alan, Epic Games'in yeni ana merkezi olarak değerlendirilecek. Epic Games platformunun yeni evi olarak adlandırılan bu arsa, yıkılıp yeniden yapılacak. İnşa süreci tam 3 yıl sürecek olan bu ana kampüs, 2024 yılında Epic Games çalışanlarına kapılarını açacak. 91 bin metre karelik bu arazi, satın alma işlemlerinin son bulmasıyla beraber tamamen Epic Games'in olacak. Fakat şirket, arazinin bazı alanlarının bölgedeki toplulukların kullanımına sunulacağının da altı çizildi. 

Epic Games, 1991 yılında Maryland eyaletinin Potomac şehrinde inşa edildi. Şirket, kuruluşundan 8 yıl sonra, 1999'da, halen aktif olarak faaliyet gösterdiği Cary şehrine taşındı. Ana merkezini taşıyacağı yeni araziyi de yine Cary şehrinden satın aldı. Oyun şirketi Epic Games'in ana merkezi ABD'de de yer alıyor olsa da dünyanın farklı ülkelerinde 50 ofisi daha bulunuyor. Şirketin bu ofislerinden bazıları, şirketin amiral gemisi olan Fortnite'ı geliştirirken bazıları Unreal Engine oyun motorunu geliştiriyor. Aynı zamanda oyun mağazası Epic Games Store da yine bu ofislerden yönetiliyor.


Epic Games, yılbaşı özel 60 TL kupon veriyorEpic Games, yılbaşı özel 60 TL kupon veriyor
Epic Games, 104 TL'lik oyunu bedava yaptıEpic Games, 104 TL'lik oyunu bedava yaptı
Stranded Deep, Epic Games'te ücretsizStranded Deep, Epic Games'te ücretsiz

PAYLAŞ