Epic Games, Mediatonic Stüdyosunu satın almak için harekete geçti - Haberler - indir.com

Epic Games, Mediatonic Stüdyosunu satın almak için harekete geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-04 20:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

Epic Games, Fall Guys: Ultimate Knockout adlı popüler battle royal türündeki oyunun arkasındaki Mediatonic stüdyosunu bünyesinde barındırıyor. Hatırlatmak gerekirse şirket 2019 yılında da bir diğer popüler oyun olan Rocket League'nin geliştiricisi olan Psyonix'i satın almıştı. 

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan duyuruda, Fall Guys oyununun oynanışının ilerleyen zamanlara dönül kalacağı ve planlarında da herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtiliyor. Buna ek olarak ise Xbox ve Nintendo Switch oyuncularının bu yılın ilerleyen dönemlerinde PC ve PlayStation topluluklarına katılacağı aktarılıyor. Epic Games kurucusu ve CEO’su Tim Sweeny, Epic’in gerçeğe yakın olan bir sanal dünya hazırlanamaya yönelik yatırım yaptığını ve stüdyonun da bu hedefi paylaştığı dile getiriliyor. Epic Games bu sanal geleceği inşa etmek adına çalışmalar yaparken güçlü oyunlar, içerikler ve deneyimler hazırlamak için bunu bilen büyük yaratıcı yeteneklere ihtiyaçları olduğunun da altı çiziliyor. 

Apple ve Epic Games davasına Steam'de dahil olduApple ve Epic Games davasına Steam'de dahil oldu

Mediatonic ise hazırladığı blog gönderisinde bu hamle sonrasında Fall Guys: Ultimate Knockout’un Steam sürümünün satın alınabilir durumda kalacağı da dile getiriliyor. Bir diğer açıdan ise, buna benzer şekilde bir açıklamanın ardından geçtiğimiz yıl Rocket League’in Epic Games Store platformuna geçiş yapıldığını da belirtmek gerekir. Yani buna benzer herhangi bir durum Fall Guys: Ultimate Knockout’ta da yaşanabilir.

Stüdyo aynı zamanda, Fortnite ve Rocket League’den hesap sistemlerinde çapraz oyun, takıma karşı takım modları gibi özellikleriyle beraber kullanıcılarının deneyimi geliştirmek isteniyor. Oyunun diğer Epic Games oyunları gibi ücretsiz bir şekilde oynanıp oynanmayacağı konusunda ise henüz herhangi bir bilgi mevcut değildir. Öyle ki daha önce Rocket League hem PC hem de konsol için ücretsiz olarak indirilmeye sunulmuştu. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha fazla bilginin eklenmesi bekleniyor. 

 


Epic Games 418 TL'lik oyunu ücretsiz yaptıEpic Games 418 TL'lik oyunu ücretsiz yaptı
Epic Games ve Apple davasında yeni gelişmelerEpic Games ve Apple davasında yeni gelişmeler
Epic Games'te 319 TL değerindeki iki oyun ücretsiz olduEpic Games'te 319 TL değerindeki iki oyun ücretsiz oldu

PAYLAŞ