Epic Games kullanıcı sayısı konusunda son derece mutlu - Haberler - indir.com

Epic Games kullanıcı sayısı konusunda son derece mutlu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-24 16:01:01
Editör : Görkem Günay
Kategori : Oyun

Dağıttığı ücretsiz oyunlar ile son döneme damgasını vuran ve popülerliğini büyük oranda artıran Epic Games, kullanıcı sayısı için bir açıklama yaptı. Özellikle GTA 5 ile birlikte büyük bir başarıya erişen şirket, bu başarısının detaylarını açıkladı.

Epic Games kullanıcı sayısı konusunda son derece mutlu

Kısa bir süre önce ABD'de yaşamını yitiren ve ırkçılık karşıtı eylemlerde sebep olarak kabul edilen George Floyd için Fortnite'da önemli bir değişiklik yoluna giden Epic Games Store, kültürel hassasiyetlere önem verdiğini ifade etmişti. ABD'li firma, toplumsal olaylar karşısında sessiz kalmıyor ve tepkisini göstermekten çekinmiyor.

Epic Games ve Fortnite polis araçları için şaşırtıcı bir karar verdiEpic Games ve Fortnite polis araçları için şaşırtıcı bir karar verdi

Aylık kullanıcı sayısı hakkında konuşan yapım şirketi, aylık olarak 61 milyon kullanıcıya hizmet sağladığını duyurdu. Elbette bu başarının arkasındaki aslan payı GTA 5'e ait. Zira bu yapıma duyulan büyük ilgi, başka oyunların da ücretsiz olmasını sağladı.

Civilization VI; Ark: Survival Evolved ve Borderlands: The Handsome Collection gibi büyük çaplı oyunların ücretsiz olması, Epic Games Store'un popülerlik seviyesini iyice yükseltti. Bu şirkette genel müdürlük görevini üstlenen Steve Allison, bu konu hakkında şunları söyledi:

Planladığımız promosyon çalışması büyük bir başarı ile sonuçlandı. Elde edilen sonuçlar beklentimizi aştı. Bu yıl büyüme konusunda tarihi bir hız eşliğinde ilerliyoruz. Şimdiye kadar aynı anda en fazla 13 milyon kullanıcıya birden ev sahipliği yaptık.

Son olarak Epic Games Store'un yapımcıların ve dağıtımcıların elde ettikleri gelirlerden yüzde 12 oranında bir kesinti yaptığını da belirtelim. Steam ise bu konuda  yüzde 20 ila yüzde 30 oranında bir kesinti yapmayı tercih ediyor.



PAYLAŞ