Epic Games, kendi oyun mağazasını kuruyor - Haberler - indir.com

Epic Games, kendi oyun mağazasını kuruyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-01 18:35:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

Başarılı bir yıl geçiren Epic Games, kuracağı Android oyun mağazası ile 2019’da da adından söz ettirmeye hazırlanıyor.

2018 yılı, Epic Games için başarılarla geçen bir yıl oldu. Fortnite ile oyun dünyasının gündeminde adından sıkça söz ettiren şirket, yılın en çok gelir elde eden şirketlerinden biri de olmayı başardı. Epic Games’in, Fortnite sayesinde ciddi gelir elde ettiği biliniyordu. Yaz aylarında, şirketin elde ettiği gelire dair çıkan haberlerde, aylık 300 – 400 milyon dolar kazandığı söyleniyordu. Bu sayı, Epic Games’in başarısını açıkça ortaya koyan sonuçlardan birisi. Şirketin, 2018 yılını iddialara göre 1.3 milyar dolar kar ile kapattığı söyleniyor. Epic Games bu kar ile kendi oyun mağazasını kuruyor.

Fortnite Dansları Yüzünden Birkez Daha Davalık Oldu

Epic Games, Android oyun geliştiricilerini, kendi mağazasına çağırıyor

Geride bıraktığımız yılı dolu dolu geçiren Epic Games, bu yıl içerisinde oyun mağazalarına olan tavrını sertleştirerek, kendi oyun mağazasını kurmaya hazırlanıyor. Epic Games, daha önce de Google Play Store’un, geliştiricilerden fazla komisyon aldığını söylemişti. Şimdi bu yıl içesinde kendi kuracağı oyun mağazasına, Android oyun geliştiricilerini de çağırmayı planlıyor.

Epic Games, daha önce Apple ve Google’ın uygulama mağazalarında, geliştiricilere karşı izledikleri politikayı eleştirmişti. Apple ve Google’ın geliştiricilerden yüzde 30 komisyon almasın eleştiren Epic Games, bu oranı yüzde 12’ye düşürerek Android oyun geliştiricilerini kendi mağazasına çağırıyor. Epic Games, kendi uygulama mağazasını Android platformunda yayınlayacak. Fakat Apple’ın kendi politikası nedeniyle Apple mağazasına komisyon vermeye devam edecek. Android kullanıcıları, Fortnite oynamak için şu an Epic Games’in kendi mağazasını ziyaret etmek zorunda, Epic Games Store’dan sonra da oyuna mağazadan ulaşabilecekler.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ