Epic Games iOS uygulaması Live Link Face'i tanıttı - Haberler - indir.com

Epic Games iOS uygulaması Live Link Face'i tanıttı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-10 20:31:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Uygulama

Epic Games, iOS platformunda kullanılabilen yeni mobil uygulaması Live Link Face'in duyurusunu yaptı. App Store'da ücretsiz bir şekilde indirilebilen bu uygulamanın en büyüleyici özelliği ise Unreal Engine'e boyut atlatabilecek olması. Uygulama, yüz ifadelerinin kaydedilip, kayıtların Unreal Engine'e aktarılmasını sağlıyor.

Epic Games, pek çok kişi için yalnızca büyük bir oyun platformu olarak görülüyor olsa da şirketin aslında köklü bir geçmişi var. Hatta bugün oynadığımız pek çok oyunun temelini oluşturan Unreal Engine isimli motorun geliştiricisi de Epic Games. Şirket, seneler içerisinde Unreal Engine'i olduğundan daha da iyi bir konuma getirdi ve bugün oynadığımız oyunları oynayabilmemizi sağladı. Şimdi ise Epic Games, Unreal Engine'e boyut atlatacak yeni bir mobil uygulama duyurdu.

Epic Games'te ücretsiz olacak 3 oyun açıklandıEpic Games'te ücretsiz olacak 3 oyun açıklandı

ABD merkezli teknoloji devi Apple, artırılmış gerçeklik teknolojisine büyük bir önem veriyor. Şirket, iOS işletim sistemi için oluşturmuş olduğu Animoji ve Memoji ile bunu göstermişti. Ayrıca 2017 yılında Tanıtılan iPhone X modellerinde tanıştığımız TrueDepth kamera sistemi de yüzün tanınarak Animoji ve Memojilerin iyileştirilmesinin önünü açtı. Şimdi ise Epic Games, Apple'ın bu teknolojisinden faydalanan bir mobil uygulama tasarladı. Uygulama, Live Link Face olarak adlandırılıyor.

Live Link Face, yüz ifadelerinin doğrudan Unreal Engine'e aktarılmasını sağlıyor

Epic Games'in Unreal Engine için hazırlamış olduğu ve iOS platformu üzerinde kullanılabilen mobil uygulaması, geliştiricilerin işlerini oldukça kolaylaştıran türden. Çünkü bu mobil uygulama, yüz ifadelerini kaydederek doğrudan Unreal Engine sistemine aktarılmasını ve kullanılabilir olmasını sağlıyor. 

Live Link Face isimli uygulama, iPhoneların ön kamerasını kullanarak kullanıcıların yüzlerini detaylı bir biçime kayıt altına alıyor. Uzaktan kontrol ve çoklu cihaz senkronizasyonuna sahip olan uygulama ile kaydedilen yüz ifadeleri, yine bu uygulama içerisinden de düzenlenebiliyor. Geliştiriciler, uygulamayı kullanarak oluşturmuş oldukları yüz ifadelerini de zorlanmadan Unreal Engine sisteminde kullanabiliyorlar.

Epic Games'in Unreal Engine ile iPhone'ları birleştiren uygulaması Live Link Face, an itibarıyla App Store'dan indirilebiliyor. Ayrıca kullanıcılar, bu uygulama için ücret ödemesi gerçekleştirmiyorlar. Yani Epic Games, yeni mobil uygulamasını ücretsiz şekilde sunuyor. 


Apple iPhone servis ücretlerine yaptığı zamla gündemdeApple iPhone servis ücretlerine yaptığı zamla gündemde

PAYLAŞ