Epic Games ile Apple arasındaki gerginlik son buldu - Haberler - indir.com

Epic Games ile Apple arasındaki gerginlik son buldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-26 11:00:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Epic Games CEO'su Tim Sweeney, Twitter'dan yaptığı bir duyuruyla Epic Games ve Apple arasındaki davanın sona erdiğini açıkladı.

Haberin detaylarına geçmeden önce bilmeyenler için şirket arasındaki tartışmaları kısaca özetleyelim; Epic Games, Apple ve Google'ın uygulama mağazaları üzerinden kestiği komisyonlarından hoşnutsuzdu. Şirketler satışlardan yüzde 30'luk bir pay alıyordu ve bu durumdan oldukça rahatsız olan Epic Games kendi çözüm yöntemi geliştirmişti ve oyun içi satın alımların direk oyun üzerinden yapılmasını sağlamıştı. Şirketin yüksek komisyonlardan kendisini kurtarmak için yüzde 20 indirim sunduğu bir ödeme yöntemini eklemesi tartışmayı iyice alevlendirmişti ki bu tartışma kısa sürede Epic Games'in hak aradığı bir savaşa dönüşmesi de kaçınılmaz oldu. Epic Games bu konuda haklılığını kanıtlamak için uzun bir süredir çaba sarf ediyordu. Üstelik şirket son günlerde yalnız da değildi. Geçtiğimiz hafta Spotify’da Apple’a aynı konu yüzünden tepki göstermişti. Kısaca Epic Games’in davası bu konuda büyük bir emsal niteliğindeydi.

Apple ve Epic Games davasına Steam'de dahil olduApple ve Epic Games davasına Steam'de dahil oldu

Epic Games ve Apple arasında "Muz" tartışması

2018’de Epic Games App Store'da bulunan Fortnite için, oyun içi satın almalardan da Apple'a yüzde 30 komisyon vermek zorundaydı. Geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan bir Apple çalışanı şirketin sadece 2018 senesinde Fortine için uyguladığı komisyondan 100 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğini açıklamıştı.

Apple ve Epic Games davası bitti

Yavaş yavaş sona gelinen davada geçtiğimiz günlerde Apple CEO’su Tim Cook’da ifade vermişti. davanın nasıl sonuçlanacağına dair heyecanlı bekleyiş tüm hızıyla devam ederken Epic Games CEO'su Tim Sweeney’den beklenmedik bir paylaşım geldi.

Tim Sweeney, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında Epic Games ile Apple arasındaki davanın sona erdiğini "Karar verilmeden yorum yapmayacağım." Sözleriyle açıkladı ve bu süreci mümkün kılan herkese, Oakland federal mahkeme binasının bitişiğinde güzel bir restoran inşa ettiği için de bir fast food markasına teşekkür etti. Ancak davayı hangi tarafın kazandığı hakkında bilgi vermedi.

Bu sessizliği Epic Games’in davayı kaybettiği yönünde yorumlanamamasının nedeni de henüz Apple’dan da bir açıklama gelmemiş olmadı. Şirketler mahkemede kendi aralarında bir anlaşma mı yaptı? Yoksa sonuç ilerleyen günlerde mi açıklanacak bu da belirsizliğini koruyor.


Epic Games yöneticisi işlemci ısınma sorunun çözüleceğini açıkladıEpic Games yöneticisi işlemci ısınma sorunun çözüleceğini açıkladı
Epic Games merkezini ABD'ye taşıyorEpic Games merkezini ABD'ye taşıyor

PAYLAŞ