Epic Games geliriyle, 2018 yılına damga vurdu - Haberler - indir.com

Epic Games geliriyle, 2018 yılına damga vurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-01 20:20:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Oyun

2018 yılını kasıp kavuran oyunlardan biri olan Fortnite’ın yapımcısı Epic Games, kazandığı paralar ile 2018’e damga vurdu.

 2017 yılının yaz aylarında oyun severlerle buluşan ve sonrasında Battle Royale oyu modu ile oldukça beğeni toplayan Fortnite, 2018 yılının en çok konuşulan oyunlarından biri oldu. Fortnite, 2018 yılı içerisinde birçok kez, hem mobil hem de konsol platformlarında elde ettiği başarılar ile gündeme geldi. Zaman zaman rakibi PUBG’ın gerisinde kalırken, bazen rakibini sollamayı  da başardı. Gündeme oyuna dair en çok konu olan noktalardan birisi, Fortnite’ın Epic Games’e ne kadar kazandırdığı olmuştu. Epic Games, her geçen gün kazancını katladı fakat son elde edilen bilgilere bakılırsa, 2018’de söylenen sayıdan daha fazla kazandı.

Fortnite: Battle Royale için yeni bir mod geliyor

Epic Games’in 2018 geliri, tahmin edilenin çok üstünde

Fortnite’ın yapımcısı Epic Games, 2018 yılının oyun dünyasında şüphesiz en çok kazanan isimlerinden birisi oldu. Yaz aylarında şirketin, her ay 300 – 400 milyon dolar gelir elde ettiği biliniyordu. Fortnite’ın bu kadar başarılı olmasındaki nedenlerden birisi ücretsiz olması, diğeri ise mikro alıveriş sistemi olarak görülüyor. Oyuncular istediği zaman oyunda para harcıyor, istemezlerse Epic Games oyuncuları buna mecbur bırakmıyor.

Epic Games’in kazancına dair ortaya atılan bir iddiaya göre, şirket , Eylül ayının sonunda 5,1 milyar dolar kazandı. Bu oran, Epic Games’in oyun dünyasındaki en iyi oyun şirketlerini solladığı anlamına geliyor. Epic Games, yine iddiaya göre elde ettiği gelirden 3,8 milyar dolar harcamış. Böylece şirketin kâr oranı, 1,3 milyar dolar oluyor. Diğer büyük oyun sektörü şirketlerinden Electronic Arts’a bakarsak, şirketin gelirinin  3,8 milyar dolar olduğu, giderinin ise 2,5 milyar dolar olduğu görülüyor. Bu da EA’in 1,3 milyar dolar kâr elde ettiğini gösteriyor. Epic Games’in, bu para ile Epic Games Store kuracağı ve Steam’e rakip olacağı tahmin ediliyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ