Epic Games dizüstü bilgisayarlarda pilleri sömürüyor - Haberler - indir.com

Epic Games dizüstü bilgisayarlarda pilleri sömürüyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-25 14:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Uygulama

Epic Games tarafından geliştirilen Launcher uygulamasının pil üzerindeki tüketimleri dünyada gündeme geldi.

Son dönemlerin en popüler oyun platformlarından birisi olan Epic Games Launcher için dünya genelinde raporlanmaya başlanan sorunlar uygulamayı hedef hale getirdi. Stabil bir versiyon olmayan sistemde kullanıcılar farklı sorunlarla karşılaşıyor. Ancak pil tüketimine yönelik yapılan eleştiriler oldukça dikkat çekici.

Apple ve Epic Games davasına Steam'de dahil olduApple ve Epic Games davasına Steam'de dahil oldu

Epic Games Launcher’ı arka planda çalıştırmayın

Bugüne kadar ağır çalışması ve kullanışlı olmaması nedeniyle yoğun bir şekilde eleştirilen Epic Games Launcher için yapılan yeni testlerde, pil tüketiminde de aşırılık olduğu belirtildi. Bu nedenle mevut sorun giderilene kadar Epic Games Launcher’ın arka planda çalıştırılmaması istenirken, özellikle otomatik başlat özelliğini kullanan kullanıcıların bu duruma daha fazla dikkat etmesi gerektiği belirtildi.

Konuyla ilgili testler PC World tarafından yapıldı. Surface Pro 7 için yapılan testlerde, bilgisayarda sadece ek olarak Epic Games Launcher çalıştırıldı. Bilgisayarın pil tüketimine yönelik yapılan incelemelerde bilgisayarın yüzde 20 oranında daha hızlı bir şekilde pilini tükettiği belirlendi. Aynı testin Surface Laptop 3 modeline uygulanmasında ise şarj tüketimi % 8 olarak belirlendi.

Epic Games’ten yanıt

PC World tarafından yapılan testler sonrasında durum Epic Games’e aktarıldı. Epic Games tarafından yapılan açıklamalarda ise güç tüketimini azaltmak ve performansın arttırılması adına çalışmaların yapılacağı belirtildi. Mevcut güncelleme ve iyileştirmelere kadar Epic Games Launcher arka plandaki kullanımlarında kullanıcıların dikkat etmesi öneriliyor.


Epic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyorEpic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyor

PAYLAŞ