Epic Games çok sevilen uygulama Houseparty'i kapatma kararı aldı - Haberler - indir.com

Epic Games çok sevilen uygulama Houseparty'i kapatma kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-10 16:00:06
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Oyun dünyasının başarılı isimlerinden Epic Games, sıklıkla kullanılan uygulamasının fişini çekiyor. Houseparty, uygulama mağazasından kaldırıldı ve önceden sahip olanlar için de son kullanım süresi verildi. 

Başarılı isim Epic Games, kullanıcıları için üzücü bir haber verdi. Houseparty hizmeti ile daha interaktif bir oyun deneyimi sunmayı amaçlayan platform, uygulamanın sonunun geldiğini duyurdu. Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalara göre Epic Games, kullanıcılarına son bir uyarıda bulundu. Sisteme son vereceğinin bilgisini veren şirket, Houseparty'yi şu an itibariyle mağazadan tamamen kaldırdı. Uygulamaya sahip olan kullanıcılar içinse kullanıma son verileceği tarih açıkladı. Hizmete daha önce sahip olan oyunculara Ekim ayına kadar süre verildi. 

Grup video uygulaması Houseparty 1 milyon kullanıcıya yaklaştıGrup video uygulaması Houseparty 1 milyon kullanıcıya yaklaştı

Houseparty resmi olarak tamamen son erdi

2016 yılında Meerkat tarafından geliştirilen Houseparty, akıllı cihazlar üzerinden yayın yapmayı kolaylaştırıyordu. Bağlanan kullanıcılar hem görüntülü sohbet etme hem de yaptıklarını görmek adına bir şans elde etmişlerdi. Tarihler 2019 yılını gösterirken, Epic Games uygulamayı satın aldı ve kendi sistemine ekledi. Mağazada bulunan Houseparty, gelişerek oyun yayıncılığına da giriş yapmayı başardı. Bununla beraber sonlandırıldığı dile getirilen hizmet, kullanıcıları şaşırttı. Konu ile ilgili olarak bir de açıklamada bulunan Epic Games şunları dile getirdi; "Houseparty‘nin arkasında yer alan ekip, Epic Games ailesinde metaverse ölçeğinde anlamlı ve özgün yeni yollar yaratmaya çalışıyor. Amaç, daha verimli sosyal etkileşimler kurabilmek."

Artık erişimine son verilen Houseparty uygulamasına, sahip olanlar kısa bir süre daha uygulamaya giriş yapabilecekler. Uygulamanın yalnızca önceden alanlar için Ekim'e kadar açık olacağı dile getirildi. Bunun yanı sıra hizmet içerisinde bulunan Fortnite entegrasyonu da aynı gün son bulacak. Houseparty kullanıcıları, yayınlarını ve mesajlarını daha şimdiden farklı platformlara ayırmaya başladı. Uygulamanın gelişim aşamasında yer alan ekibe de sahip olan Epic Games, kendi sistemini de ön plana çıkarmak için yoğun bir çalışma içerisindedir. Şirket, en önemli iki markası olan Fortnite ve Rocket League için daha gelişmiş bir deneyim sunmayı hedefliyor. Yeni sistemler ile beraber oyun dünyasındaki yerini sağlamlaştırmak isteyen Epic Games'in atacağı adımlar merak konusu oldu. Özellikle de metaverse kavramını sık sık dile getiren şirket, daha fazla oyuncu sayısına sahip olmak adına hareket ediyor. Şirketin hedefine ulaşıp ulaşmayacağı ise merak konusudur. 

 



PAYLAŞ