Epic Games CEO'su Apple'ın casusluk yaptığını belirtti - Haberler - indir.com

Epic Games CEO'su Apple'ın casusluk yaptığını belirtti

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-09 10:33:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Apple'ın yeni güvenlik politikasıyla ilgili açıklama yapan Epic Games CEO'su, teknoloji devini adeta topa tuttu. Tim Sweeney Apple'ın casusluk yaptığını ileri sürdü.

Bir süredir devam eden Apple ve Epic Games arasındaki gerginlik hala devam ediyor. Hatırlarsanız bir süre önce ABD merkezli teknoloji devi çocukların çevrimiçi ortamda korumasına yardımcı olmak ve cinsel istismarın yayılmasını azaltmak için bir dizi çalışma başlatmıştı. Ancak Epic Games CEO’su Tim Sweeney, Apple ilgili gündemi sarsan iddialar öne sürdü.

Epic Games Google'a ve Apple'a dava açtıEpic Games Google'a ve Apple'a dava açtı

Tim Sweeney açıklamalarında gerçekliğinin kanıtlanması durumunda Apple’ın itibarını derinden sarsabilecek şeyler söyledi. Swwney iCloud fotoğrafları üzerinden Apple‘a ağır suçlamalarda bulundu ve çocuk güvenliğiyle ilgili girişimlerin hükümetler için gözetleme yöntemi olduğu iddiasını öne sürdü.

Twitter üzerinden konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Tim Sweeney açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

 “Bunu Apple’ın bakış açısından görmek için çok uğraştım. Ancak kaçınılmaz bir şekilde bu, Apple tarafından bir suçluluk karinesine dayalı olarak kurulan devlet casus yazılımıdır. Kodu Apple yazmış olsa da, işlevi kişisel verileri tarayıp hükümete bildirmektir” ifadelerini kullandı.

Sweeney’in kişisel veri taraması hakkındaki bu suçlamaları, Apple’ın sisteminin gerçekte nasıl çalıştığıyla ilgili çelişkili ifadelerin ortaya çıkardı. Buna göre tarama sistemi, görüntünün kendisine bakmak yerine, iCloud‘da depolanan dosyaların matematiksel karmalarını karşılaştırmakta.

Epic Games'i Apple davasında komik duruma düştü

Ayrıca Sweeney, iCloud yüklemelerini varsayılan olarak açmak için karanlık desenler kullanıldığını, kullanıcıların istenmeyen verileri biriktirmeye zorlandığını ve bir kullanıcının Apple sisteminde satın aldığı her şeyi kaybetmeden iCloud hesaplarının silinmeyeceğini de söyledi.

Sweeney’in açıklamalarına göre by sistem, CSAM görüntü karmalarına karşı kontrol ediliyor ve Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi’ne (NCMEC) işaretlenen hesaplar hakkında bilgiler veriyor. Bu iddiaların ardından gözler Apple’dan gelecek açıklamaya çevrildi.

 


Epic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyorEpic Games ile Apple arasındaki mücadele artıyor
Epic Games ve Apple arasında Epic Games ve Apple arasında "Muz" tartışması

PAYLAŞ